fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een culinaire barbecue organiseer je zo!

culinaire barbecue

Bij ons thuis koken we minimaal één keer per week op de barbecue. En niet alleen in de zomer gaat hij aan; ook als het buiten -5 graden is, staan we gewoon in de tuin te grillen. De smaak van groenten, vlees, vis,  gevogelte en fruit komt nou eenmaal het mooist tot z’n recht door bereiding op de barbecue. Steeds meer mensen ontdekken de kunst van het barbecueën en pakken het professioneler aan. Maar wist je dat je meer kunt dan alleen saté-tjes en hamburgers opwarmen? Wij vertellen graag alles over het organiseren van een culinaire barbecue. Lees mee!

Pièce de résistance

Bij barbecues draait het regelmatig om zo veel mogelijk vlees op tafel te krijgen. Tijdens een tuinfeestje of verjaardag is dat leuk, lekker en handig. Maar gaan jullie voor een culinaire barbecue? Kies dan voor één top stuk vlees of vis. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bavette, chateaubriand of zeebaars. Door de focus op één pièce de résistance te leggen, komen de smaken veel beter tot z’n recht.

Zelfgemaakte sauzen

De sauzen voor jullie barbecue kun je natuurlijk gewoon bij de supermarkt scoren. Maar echt culinair uitpakken doe je toch een stuk beter met zelfgemaakte sauzen. Een goede homemade mayonaise staat binnen enkele minuten op tafel en deze kun je weer gebruiken als basis voor andere sauzen. Kijk ook naar sauzen die goed bij het mooie stuk vlees gaan. Denk bijvoorbeeld aan een verse chimichurry bij een ribeye of een klassieke beurre blanc bij kabeljauw. Lekker en makkelijker dan je denkt!

Kneitergoede bijgerechten

Alleen maar vlees serveren tijdens een barbecue is (wat ons betreft), niet meer van deze tijd. Met goede groentegerechten zet je het vlees extra in z’n kracht, zorg je voor de nodige vitamientjes en breng je kleur op het bord. Maak bijvoorbeeld een klassieke aardappelsalade, gegrilde watermeloen met feta en een pastasalade met groene asperges van de barbecue. Smullen maar!

Mooie borden

Bij veel barbecue etentjes eet je van papieren bordjes. Tijdens een culinaire barbecue is het leuk en passend om van echt servies te eten. Wil je extra uitpakken? Werk dan met meerdere gangen en maak de borden mooi op. Je gasten kunnen dan lekker blijven zitten en uitgebreid genieten van de culinaire ervaring.

Bijpassende wijnen

Door wijnen die passen bij de gerechten te schenken, geef je de ultieme extra touch aan het diner. Ga langs bij de lokale wijnwinkel en vraag welke opties goed bij jouw menu passen. Hierbij kun je altijd aangeven wat je budget is. En of je nou 7 euro of 70 euro per fles uit wilt geven; een goede wijnverkoper heeft altijd een passende optie.

Natuurlijk zijn er nog zo veel meer dingen die een culinaire barbecue extra bijzonder maken. Denk aan het drukken (of zelf schrijven) van menu-kaarten, het vooraf samenstellen van een swingende playlist of het inhuren van live muziek voor tijdens het eten. Werk bijvoorbeeld ook eens met een dresscode of vraag al je gasten een act voor te bereiden. Zo wordt het zeker een onvergetelijke avond!

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook