fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een bedrijf oprichten? 5 manieren om meteen serieus genomen te worden!

Spannend, uitdagend, maar bovenal heel erg leuk: dat is hoe ik ondernemen zou omschrijven. Sinds 2015 ben ik ondernemer en dat doe ik nog elke dag met heel veel plezier. Mensen die overwegen ook voor zichzelf te beginnen, adviseer ik dan ook bijna altijd om het gewoon te doen. Wel benadruk ik dat het niet altijd makkelijk is en je een stukje zekerheid opgeeft. Daar staat tegenover dat je er vrijheid, autonomie en heel veel kansen voor terugkrijgt. Zeker als je het slim aanpakt en niet in bekende valkuilen trapt. Een bedrijf oprichten? 5 manieren om meteen serieus genomen te worden!

Steengoede website

Hier bij Damespraatjes zien wij heel wat websites voorbij komen. Voor mij moet een goede website aan een paar eisen voldoen:

  • Hij is goed vindbaar in zoekmachines
  • De website is overzichtelijk en ruimtelijk vormgegeven
  • Potentiële klanten vinden waar ze naar op zoek zijn
  • Hij geeft een positieve indruk van het bedrijf
  • Elke pagina bevat een sterke call-to-action
  • De teksten bevatten geen spel- of stijlfouten

Makkelijker gezegd dan gedaan. Ga dus altijd op zoek naar een professional die jouw website kan bouwen. Zelf ‘knutselen’ kost veel tijd en geld en levert vervolgens vaak niets op. Zonde! Je kunt het beter direct goed aanpakken en een website laten maken die wél converteert.

Zakelijke telefonie

Is jouw website live en treed je naar buiten toe met jouw bedrijf? Dan is het belangrijk om goed bereikbaar te zijn. Dit kan middels een chatbot op je website of een digitale klantenservice, maar vergeet ook zeker telefonie voor bedrijven niet. Goed bereikbaar zijn is essentieel als potentiële klanten vragen hebben, een afspraak willen inplannen of een deal willen sluiten. Je hoeft hiervoor niet je 06-nummer te gebruiken, maar kan ook een 085 nummer aanvragen. Dankzij dit 085 nummer kent niet iedereen jouw eigen 06-nummer en heb je meteen een professionele en gevestigde uitstraling. Ook fijn is dat je overal zakelijk bereikbaar bent. Hebben de kids een studiedag en zit je te werken in een pretpark? Jij bent gewoon bereikbaar. Of ben je naar een leverancier onderweg, maar heeft een potentiële klant een belangrijke vraag? Altijd en overal kun jij je zakelijke telefoon opnemen. Dat wekt vertrouwen.

Positieve uitstraling

Rond de oprichting van je bedrijf zit je in de opstartfase. Het kan zijn dat je nog niet zo veel werk hebt of sales maakt als je had verwacht. Niks om je zorgen over te maken! Houd een positieve uitstraling en ga niet bij de pakken neerzitten. Als ondernemer is het belangrijk om vertrouwen te kweken, anders kiezen klanten liever voor een ander. Blijf daarom vrolijk en straal uit dat jij de beste keuze voor jouw potentiële klant bent. Dat wekt vertrouwen en zorgt voor business! Blijf je telefoon zakelijk en vriendelijk opnemen en je zult zien dat klanten je snel weten te vinden.

Doen waar je goed in bent

We bespraken het al in de alinea ‘steengoed website’, maar willen het hier nogmaals benadrukken: besteed dingen waar jouw kracht niet ligt, liever uit. Dit geldt voor het bouwen van een website, maar ook het maken van productfoto’s, het plegen van acquisitie-telefoontjes, het ontwerpen van reclamemateriaal, het organiseren van evenementen, het doen van de boekhouding of het bijhouden van jullie social media accounts. Door zaken waar je minder goed in bent uit te besteden, heb jij meer tijd voor hetgeen wat jullie zo uniek maakt. Samenwerken kan iedereen versterken.

Praat met ons mee

Ga jij voor jezelf beginnen? Cool! We zijn heel benieuwd waar jij tegenaan loopt en wat juist heel lekker gaat. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Unsplash+

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook