fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een bedrijf, een gezin en een sociaal leven: zo krijg je grip op je timemanagement

Soms vraag ik me hardop af hoe ik alle ballen hoog moet houden. Als moeder van twee kinderen, een eigen onderneming en vrouw van een ondernemende man heb ik best een vol leven. Doordeweeks staat alles van minuut tot minuut vast en dat is niet altijd leuk. Onze dagen beginnen steevast om 6:30 uur en pas rond 19:30 uur komt alles weer een beetje tot rust. Ward en ik kijken nog een filmpje, lezen een boek of luisteren een podcast. Moe vallen we in slaap, wetende dat het circus de volgende ochtend om 6:30 uur weer begint… 

Hard werken maar altijd samen eten

Vriendinnen van mij vragen zich weleens af hoe wij het allemaal doen: fulltime ondernemen, twee kinderen, sporten en ook nog regelmatig tijd voor elkaar vrijmaken. En hoewel het bij ons echt niet altijd van een leien dakje loopt, kan ik wel zeggen dat ik voor mijn gevoel alles onder controle heb en voldoende tijd overhoud voor de dingen die ik leuk vind. Hiervoor is een goed schema essentieel. Overdag wordt er bij ons hard gewerkt, maar in principe zijn mijn man en ik altijd gewoon om 18:00 uur thuis en eten we als gezin. Overwerken komt zelden voor en hierdoor houden we meer tijd over voor de kinderen. En dat als ondernemers! Stiekem ben ik er best trots op.

Meer grip op timemanagement

Om mij heen zie ik helaas dat veel (vooral vrouwen) struggelen met het vinden van de juiste balans tussen werk, de kinderen, haar relatie en me-time. Gelukkig zijn er manieren om meer grip op je timemanagement en werk-privé balans te krijgen. Iemand die daar veel ervaring mee heeft, is Didy van Your Personal Investment. Als moeder van vijf kinderen runt ze drie bedrijven en leert anderen hoe ook zij alle ballen hooghouden en daarnaast tijd overhouden voor leuke dingen. Mega knap én super inspirerend!

Dingen die er écht toe doen

Didy heeft ervaring als secretaresse en zelfstandig personal assistant. “Ik kreeg vanuit dit werk keer op keer te maken met timemanagement. In de bedrijven waar ik werkte moest ik zorgen dat alles volgens schema verliep, maar ook thuis is het met vijf kinderen best aanpoten. Door deze combinatie heb ik geleerd om efficiënt met mijn tijd om te gaan, zodat ik ook ruimte overhield voor dingen die er voor mij écht toe doen”, vertelt Didy.

Cursus en organizer

Vanuit haar expertise ontwikkelde Didy de cursus timemanagement, die ze op grote schaal heeft aangeboden. Ze vertelt: “In 2020 werd ik benaderd door een van de cursisten van toen, hij past mijn tips nog steeds toe, maar liep vast in het efficiënt afhandelen van zijn social media en vroeg of ik hem hierbij kon helpen. Zodoende heb ik de cursus van toen opgefrist en gedigitaliseerd, zodat ik veel meer mensen de juiste handvatten kan geven. Lange tijd heb ik gezocht naar een agenda die aansluit bij de cursus, maar die ook voldoet aan alle eisen die ik er privé voor heb. Zo ontstond het idee voor de Your Personal Organizer

Spontaan naar de speeltuin

De missie van Didy is om ervoor te zorgen dat jij minder stress hebt en tijd overhoudt voor dingen die je echt leuk vindt. Eindelijk na je werk nog een ijsje gaan eten met de kinderen, op woensdagmiddag spontaan naar de speeltuin, elke zaterdagochtend als gezin ontbijten en nooit meer te laat zijn voor afspraken: hoe lekker klinkt dat? Misschien lijkt het nu onmogelijk, maar door de juiste handvatten aan te nemen weet ik zeker dat ook jij dit kunt!

Lijkt het jou ook zo fijn om een goede work-life balans te hebben? Ik spreek uit ervaring dat het echt alles leuker maakt! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Twee fulltime werkende ouders die allebei ‘gewoon om 18:00 uur’ thuis zijn en zelden overwerken én daar trots op zijn. Wow.

Reageer ook