fb
Damespraatjes Damespraatjes

Een automatisch horloge onbetaalbaar? Absoluut niet!

Een paar jaar geleden kon ik het nut van een horloge absoluut niet inzien. Ik kon toch op mijn telefoon kijken hoe laat het is? Mijn eerste horloge kocht ik dan ook niet omdat het functioneel is, maar vooral omdat ik het een mooi accessoire vond. Toch kwam ik er tijdens het dragen van het horloge achter, dat het wel degelijk handig is om de tijd altijd bij de hand te hebben. Dat het ook nog eens een mooi sieraad was, was toen ineens de leuke bijkomstigheid.

Voordelige automaat

Ik dacht dat ik dol op horloges was, maar toen ik een paar jaar geleden mijn vriend leerde kennen, wist ik pas écht wat het is om hologe-fan te zijn. Hij heeft vier geweldige klokken, die hij regelmatig met elkaar afwisselt. Alle vier zijn het automatische horloges en dat is eigenlijk wel heel prettig. Om deze reden hoeft hij dan ook nooit de batterij te vervangen, omdat hij automatisch doortikt. Ik dacht altijd dat automatische horloges per definitie peperduur zijn (zoals Rolex of IWC), maar dat hoeft absoluut niet waar te zijn. Wist je dat Seiko ook automatische dameshorloges maakt? Een automatisch Seiko horloge heb je al vanaf € 139.

Trendy model

Maar, ook Fossil maakt mooie horloges! Deze zijn niet automatisch, maar hebben stuk voor stuk een prachtig design. Deze modellen zijn wat trendyer dan de tijdloze modellen van Seiko. Ook heel mooi dus. Het ligt maar net aan jouw persoonlijke stijl en voorkeuren wat jij een mooi en schikt horloge vindt.

Wat voor horloge draag jij?

Zelf draag ik elke dag met veel plezier mijn ‘middenklasser’ van Raymond Weil. Het is geen automaat, maar wel een zeer solide en prettig klokje. Hij heeft wél saffierglas, wat in mijn geval erg verstandig is. Ik kan nogal onhandig zijn, haha! Wat voor horloge draag jij momenteel? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook