fb
Damespraatjes Damespraatjes

Echte houten vloer met vloerverwarming? Het kan!

houten vloer met vloerverwarming

Als je handen en voeten eenmaal koud zijn, is het lastig om je lichaam lekker op temperatuur te krijgen. Veel Nederlanders ontdekten afgelopen winter hoe naar het is om in een koud huis te leven. Door de torenhoge energieprijzen lieten we de kachel massaal laag staan en trokken een extra laagje kleding aan. Gelukkig bracht deze energiecrisis ons ook iets positiefs; we zijn flink aan het verduurzamen geslagen. In dat kader willen we het in dit artikel graag hebben over vloerverwarming. En wist je dat je tegenwoordig zelfs bij een houten vloer voor vloerverwarming kunt kiezen? Lees mee!

Voordelen vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt niet alleen voor lekker warme voeten, maar kent nog veel meer voordelen:

  • Het zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in huis. Hierdoor is de temperatuur comfortabel en consistent.
  • Je verbruikt (bij correct geïnstalleerde) vloerverwarming minder energie voor dezelfde warmtebeleving dan bij een ouderwetse radiator.
  • Vloerverwarming is perfect als je radiatoren aan de muur niet zo mooi vindt.
  • Het produceert weinig geluid en je hebt geen last meer van tikkende of borrelende klanken.

Houten vloer met vloerverwarming

Jarenlang werd vloerverwarming vooral geplaatst onder stenen-, betegelde- en gietvloeren. Maar wist je dat je ook vloerverwarming kunt leggen onder houten vloeren? Het is hierbij wel belangrijk om te kiezen voor een speciale houten vloer voor vloerverwarming, zoals bijvoorbeeld de vloeren van CozyOak. Deze houten vloeren worden gemaakt van duurzaam geproduceerd Europees eikenhout. Het hout wordt hierbij verlijmd op een berkenmultiplex drager. De solide en in Nederland geproduceerde  vloeren gaan zo jarenlang mee.

cozy oak houten vloerverwarming

Eigenschappen vloer

Wat de houten vloeren van CozyOak zo bijzonder maakt, is dat ze bij opwarming nauwelijks ‘werken’. De houtdelen worden met zorg gedroogd, voorgespannen en verlijmd. Dankzij de gekozen houtsoorten en ranke maatvoering is de warmtedoorgifte optimaal en blijft het comfortgevoel lang hangen na het uitzetten van de verwarming.

Warme uitstraling

Een houten vloer geeft veel warmte en gezelligheid. Persoonlijk vind ik het een meer huiselijke uitstraling hebben dan harde materialen, zoals steen. Hout combineert daarnaast heel mooi met allerlei andere materialen. Wat dacht je van een Hongaarse punt vloer in een keuken met groot, marmeren kookeiland? Of een gezellige woonkamer met een natuurstenen salontafel? Verder vind ik vloerkleden ook altijd op z’n mooist uitkomen op een houten vloer. En vind jij een houten vloer in de slaapkamer niet ook altijd heel rustgevend? Ik ben heel benieuwd.

Goede investering

Het installeren van een vloer met vloerverwarming is vaak wat kostbaarder dan een vloer zonder vloerverwarming. Echter verdient een duurzame vloer met vloerverwarming zich over de loop van een aantal jaar terug. Dit vooral omdat je stookkosten aanzienlijk lager worden en omdat een kwaliteitsvloer lang meegaat. Goede investering dus!

cozy oak houten vloerverwarming

Praat je met ons mee

Welke vloer vind jij mooi? En droom jij ook al jaren van een houten vloer met vloerverwarming? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd erg gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Bovenste afbeelding: Spacejoy via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook