fb
Damespraatjes Damespraatjes

Echt heel gaaf: je vakantiefoto op canvas

Toen ik een jaar of negentien was, volgde ik een fotocursus. Met een analoge camera maakte ik zwartwit foto’s die ik een donkere kamer ontwikkelde. Stond ik daar vol verwachting naar de bak met ontwikkelvloeistof te kijken of mijn foto was gelukt. Die camera van toen is nu zo ongeveer een museumstuk en fotograferen gaat een stuk makkelijker dan toen. Ik betrap mezelf er steeds vaker op dat ik geen camera mee meeneem, maar mijn iPhone gebruik.

Ik maak talloze foto’s en dat doe ik al jaren.  Als ik erover nadenk minimaal vijf per dag. Tel daarbij de foto’s op die Bob en Tom ook met mijn toestel maken en je komt met gemak tot tien. Niet altijd doe ik er iets mee, maar omdat het zo makkelijk kan denk ik er niet eens over na. Ik stam nog uit de tijd dat je een filmrolletje in je camera moest doen. Als die vol was, bracht je ‘m weg en dan maar wachten. Hopen dat ze gelukt waren. Niet overbelicht. Niet onderbelicht. En als ze gelukt waren, zette ik de leukste in een lijstje.

Mooie herinnering

Nu staat alles in mijn telefoon. Ik doe weinig met al die plaatjes die ik gedurende dag schiet. Soms plaats ik er een op Facebook of Instagram maar verder…

Daar moet verandering in komen, besloot ik. Op de muur waaronder mijn bureau staat, hangt een enorm prikbord. En daarop prik ik foto’s die ik voor een glimlach zorgen. Die een herinnering oproepen. Die me blij maken. Ik laat ze online afdrukken en soms fiets ik naar Kruidvat waar een apparaat staat waaraan ik mijn iPhone kan pluggen waarmee ik foto’s kan selecteren die dan ter plekke worden afgedrukt.

Foto op canvas

Bij een vriendin zag ik laatst een vakantiefoto op canvas. Dat zag er heel gaaf uit. Ik vond het heel origineel. Ik vroeg haar of dat moeilijk was te bestellen. “Welnee, je kunt het vanaf je mobiele telefoon regelen. Je klikt de foto aan die je op doek wilt hebben en de rest wijst vanzelf” Ze had gelijk: het is echt heel simpel. Ik heb er gelijk twee besteld: een foto van Bob en Tom op het strand in Zuid-Frankrijk en een van ons hele gezin. Kan niet wachten tot ze er zijn en ik de schilderijtjes op de muur kan hangen. Binnenkort laat ik ook een foto afdrukken bij CanvasCompany.nl (is een dochteronderneming van Fotocadeau.nl), die Tom heeft gemaakt op vakantie; een selfie met Bob. Die is zo leuk geworden! En over het cadeau voor de verjaardagen van opa en oma hoeven we nu ook niet meer ons hoofd te breken…

Herken jij dat? Dat je telefoon vol leuk, prachtige en hilarische  foto’s staat, waarmee je eigenlijk niets doet? Of doe jij er wel iets mee? Wat? Laat het ons weten. Praat mee in de comments onder dit artikel. Vinden we leuk!

 

Reageer ook