fb
Damespraatjes Damespraatjes

Jikke: ‘Mijn broer vraagt wat ik van zijn vriendin vind, maar ik durf de waarheid niet te zeggen’

Een keer per maand spreekt Jikke met haar broertje Tom af voor de vrijmibo bij een kroegje dat niet ver van hun werk is. Super gezellig en soms loopt de borrel wel uit tot een uur of tien in de avond. De laatste keer was dat wel anders, want zonder het aan te kondigen had Tom zijn nieuwe vriendin meegenomen….

Jikke en Tom kunnen het enorm goed met elkaar vinden en zien elkaar maandelijks in hun stamkroegje. “Vriendinnen zijn vaak best een beetje jaloers op de relatie die ik met Tom heb. Wij kunnen het heel goed met elkaar vinden en bespreken veel samen. Omdat we allebei een druk leven leiden, hebben we afgesproken dat we elkaar de laatste vrijdag van de maand voor de vrijmibo treffen. Dat werkt hartstikke goed en dan kletsen we lekker bij en zakken we soms door. Altijd super gezellig met Tom.”

Huh? Wie is die vrouw?

De laatste vrijmibo verliep anders dan de keren daarvoor. “Ik was wat eerder en kletste met de barman toen mijn broertje binnenkwam. Naast hem liep een vrouw die ik niet kende. Ze kwamen op me af en Tom stelde zijn gezelschap voor. Het bleek Cheryl, de nieuwe vriendin van Tom. Ik was helemaal verrast omdat hij niets had gezegd over een nieuwe liefde. Achteraf snap ik misschien wel een beetje waarom.”

Shotjes atten

Cheryl klimt op de kruk naast die van Jikke en bestelt luidruchtig drie shotjes. “Ze gaf me een vette knipoog en zei net iets te hard: ‘Zo Jik, even een paar shotjes atten’. Ik kromp ineen en zag de barman zijn wenkbrauwen optrekken. Het eerste rondje dronk ik mee, en voor ik het wist stond het volgende shot er weer. Na drie shotjes vond ik het mooi geweest en probeerde ik een gesprek aan te knopen met Cheryl. Maar het leek wel of ze al had gedronken voordat ze met Tom meekwam. Ze schepte heel erg op over haar baan bij een communicatiebureau en klopte zichzelf op haar borst. Ze was de beste en iedereen moest het horen.”

Ze is net een bouwvakker

Als Jikke hoort dat Cheryl vijf jaar ouders is dan Tom, twee keer is getrouwd en twee kinderen van verschillende vaders heeft, verslikt ze zich haast in haar drankje. “Niks mis mee, iedereen moet zelf zijn leven indelen, maar deze vrouw is zo niets voor Tom. Ik snap ook niet zo goed wat hij in haar ziet. Ze drinkt als een bouwvakker en is ordinair gekleed. Voorheen kwam Tom met van die hockeymeisjes op de proppen, blond, hoge staart, schorre stem, je kent ze wel. In de verste verte leek Cheryl niet op een AnneFleur of Kiki.” Wat Jikke ook niet lekker zit, is dat de nieuwe vlam van haar broer totaal geen interesse in haar toonde.

Zit ze nou te flirten?

“Ze emmerde maar door over haar interessante job en haar fantastische kinderen. Telkens probeerde ik er tussen te komen en ook iets over mijn werk te vertellen, maar daarvoor kreeg ik geen kans. Zo suf vooral omdat ik ook in de communicatiehoek werk, dus je zou denken: dat schept een band. Maar ik vrees dat die band er niet gaat komen. Helemaal toen het leek alsof ze ook enorm met andere mannen zat te flirten. Terwijl Tom gewoon naast haar zat. Mijn broertje geeft licht van verliefdheid, maar ziet niet in wat voor een vrouw dit is.”

Hoe pak ik dit aan?

Als Tom bij het weggaan vraagt wat zij van zijn nieuwe vriendin vindt, ontwijkt Jikke zijn vraag. “Wat moest ik zeggen? Ik zei maar dat ik echt snel weg moest omdat ik nog een afspraak had staan. Maar ik kan er vergif op innemen dat mijn broertje erop terug komt. Wat moet ik dan zeggen? Ik wil niet dat mijn relatie met Tom er onder gaat lijden en ik hoop ook dat onze vrijmibo zal blijven zonder haar. Hoe zeg ik dat zonder mijn broer onwijs te beledigen?”

Hoe kan Jikke dit het beste aanpakken? Gewoon eerlijk zijn met de kans dat ze haar broertje niet meer ziet omdat hij het gevoel heeft partij te moeten kiezen? Of er over zwijgen en hopen dat de relatie heel snel op de klippen loopt? Wat raad jij aan? Praat mee in de comments onder dit artikel.

Foto door Matheus Guimarães via Pexels

Mijn man wil maar 2 keer per week onder de douche. Wat kan ik doen?

man wil niet onder de douche

Ik heb een probleem en ik weet niet goed wat ik ermee aan moet. Ik durf het met mijn vriendinnen niet te bespreken omdat ik me ervoor schaam. Mijn man wil niet vaker dan twee keer in de week onder de douche. Ik vind dat veel te weinig…. Verder lezen

5 reacties

Joris -

Apart dat iemand met een voorliefde voor hockeymeisjes opeens met zo’n ordinaire Tok aankomt.

Rieneke -

Gewoon zeggen: het is iemand waarmee ik niet gelijk een enorme klik mee had maar ik heb haar maar één avond meegemaakt dus kan ik er ook weinig nuttigs over zeggen. Enige is dat ik hoop dat wij alleen.samen onze avondje hebben dus zonder haar en als jij er gelukkig mee bent dan ben ik dat ook.

Marjon -

Ik zou haar het graf inprijzen😉

Nicolle Lahaye -

Net als bij vriendjes die bij je moeder niet in de smaak vielen. Ze de hemel in prijzen. Als het uit gaat krijg jij dan niet de schuld en blijft het aan……

Sanderien van Mul -

Tja, dit vraagt om de ultieme diplomatieke aanpak… eentje waar ik niet goed in ben. Je wil je broer inderdaad niet voor het hoofd stoten en in deze fase van verliefdheid, hij geeft zelfs licht, zal hij elk puntje van kritiek, hoezeer met fluweel verpakt, je niet in dank afnemen. Bedenk dat het zijn leven is en dat hij dat met haar wil delen (als de relatie nog aan is, uiteraard) en noem een positief punt aan haar (sociaal, joviaal…). Misschien kun je op een later moment, met alleen je broer, de opmerking eens maken dat ze zo anders is dan zijn voorgaande vriendinnen. Misschien is dit gewoon een soort van oprisping, dat hij zich afzet en een lichtelijke dwaling voordat hij weer terugkomt naar zijn ‘vaste’ type. Maar dit is een mijnenveld, betreed voorzichtig!

Reageer ook