fb
Damespraatjes Damespraatjes

Droomreis naar Amerika: wat is de ideale leeftijd voor kinderen?

rondreis door states met kinderen

Een rondreis door de Verenigde Staten staat al jaren hoog op ons lijstje. Het is een grote droom om samen met de kinderen door de zuidelijke staten te rijden, van Seattle naar San Diego af te dalen of een ronde langs de Great Lakes te maken. Het land is enorm en voor al deze dromen heb je flink wat reisweken nodig. Zeker als je alle overweldigende natuur, megalomane steden en waanzinnige eetculturen in optima forma wilt beleven. Zo’n reis bereid je goed voor en nog belangrijker: je zorgt ervoor dat de kinderen het naar hun zin hebben. Kan dat, zo’n lange reis met kinderen? Zeker, maar het is belangrijk te kiezen voor een organisatie die ervaring heeft met het organiseren van gezinsreizen en om de reis aan te passen aan de leeftijd van de kinderen. Want wat is nou eigenlijk de ideale leeftijd voor kinderen bij het maken van jullie droomreis door Amerika of onvergetelijke vakantie Canada? Wij geven antwoord. 

Ideale leeftijd

Eigenlijk is het antwoord simpel: er is geen ideale leeftijd om jullie droomreis te maken. Jij kent jouw kinderen en jullie als gezin het best en weet als geen ander wanneer het ‘hét moment’ is. Onze dochters zijn nu vier en zes jaar oud. Omdat ze allebei al vaak lange vluchten hebben gemaakt, gewend zijn om te gaan met andere culturen, regelmatig lange stukken in de auto zitten en allebei al vloeiend Engels spreken, denk ik dat ze toe zijn aan een familievakantie Amerika. Uiteraard wél op de voorwaarde dat de reis voldoet aan drie essentiële zaken:

  1. voldoende tijd en ruimte om te spelen
  2. het aandoen van bestemmingen waar zij zich welkom voelen
  3. goede slaapmogelijkheden voor gezinnen

Dit klinkt wellicht wat uitgebreid, maar als onze kinderen een veld hebben om in rond te rennen, een bordje pasta of friet kunnen eten en we een gezellige gezinsbungalow of -hotelkamer hebben; zijn zij happy. En wij dus ook! Wij zijn dus zeker van plan om onze droomreis door de VS te laten plannen door een reisorganisatie die weet waar gezinnen goed verzorgd worden.

droomreis amerika

bron: Unsplash+

Vriendelijk volk

Wat goed is om te weten, is dat Amerikanen vriendelijk, behulpzaam en gastvrij zijn. Waar het in landen als Frankrijk soms lastig is om lekker met de lokale bevolking te communiceren (zeker als je slecht of geen Frans spreekt), zul je hier in de Verenigde Staten weinig last van hebben. Amerikanen zijn maar wat trots dat je hun mooie land komt bekijken en zullen hun best doen het jullie en de kinderen naar de zin te maken. Daar staat wel tegenover dat Amerikanen een hoog niveau van beleefdheid gewend zijn. Leg de kinderen uit dat het hier heel gebruikelijk is om regelmatig woorden als ’thank you’ en ‘please’ te gebruiken.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een droomreis naar Amerika met kinderen, is afhankelijk van de route die jullie afleggen en jullie persoonlijke wensen. In staten als Texas, Nevada en Arizona kan het zomers extreem heet zijn. Houden jullie kids hier niet van? Bezoek deze plekken dan liever in het voorjaar. Zomers zijn plekken als Montana, Oregon en Washington juist weer heel aangenaam. Neem dit mee in jullie reisvoorstel. Kom je er zelf niet uit? Overleg dan zeker met je reisagent of reisorganisatie.

Kortom: kijk eens goed naar jullie gezin. Stel jezelf niet alleen de vraag: ‘wat wilde ik altijd al een keer zien?’, maar ook ‘waar worden wij als gezin op vakantie gelukkig van’. Laat je goed inlichten en geniet!

Bovenste afbeelding: irvin Macfarland via Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Kinderen van 4 en 6 die vloeiend Engels spreken? Misschien hanteren we een andere definitie van vloeiend, maar kinderen van die leeftijd met Nederlands als moedertaal, beheersen Nederlands nog niet eens volledig.

Reageer ook