fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dronken bestuurders krijgen sleutelhanger met naam verongelukt kind

Als ik moet rijden, drink ik maximaal één glas wijn. Daarna wacht ik in ieder geval een uur voordat ik achter het stuur stap. Ga ik met kinderen op pad? Dan drink ik geen druppel. Voor mij kost het geen moeite om alleen nuchter in de auto te stappen. Er valt zo veel te verliezen! Nuchter is het al vreselijk wanneer als je een (dodelijk) ongeluk veroorzaakt, stel je voor dat er ook nog drank in het spel is? Ik wil er echt niet over nadenken… Helaas zijn er nog veel bestuurders die met te veel alcohol op achter het stuur stappen. In België starten ze nu daarom een nieuwe campagne. 

Sleutelhanger

Vanaf vrijdag krijgen bestuurders die bij een alcoholcontrole worden betrapt op rijden onder invloed niet alleen een dikke boete, maar ook een sleutelhanger. Dit keer geen gele ‘Bob’ sleutelhanger, maar een exemplaar met de naam van een verongelukt kind erop. De namen Axelle, Corwin, Laetitia, Nathan, Olivier, Philippe, Romina, Timmy zullen op de sleutelhangers te te vinden zijn. Het zijn allemaal kinderen die om het leven kwamen door een beschonken bestuurder.

Verhaal 

De campagne is een initiatief van ‘Ouders van Verongelukte Kinderen’. Naast een sleutelhanger ontvangen de dronken automobilisten ook het verhaal achter de sleutelhanger. Zo staat er bij de sleutelvanger van Olivier het volgende verhaal: “Olivier was amper 12 jaar toen hij op 2 november 2005 in Gembloux van zijn fiets werd gereden door een dronken chauffeur. Olivier overleefde de klap niet. De chauffeur, die uit de tegengestelde richting kwam, week van zijn baan af en reed Olivier frontaal aan op zijn fiets. De man had maar liefst 3,55 promille alcohol in het bloed.”

Indruk maken

Alleen al de gedachte aan de verongelukte kinderen maakt mij zo verdrietig. We hopen écht dat deze campagne indruk maakt en dat mensen nooit meer met te veel alcohol op achter het stuur stappen.

Reageer ook