fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie vrienden, een klusjesman en kunst in nieuwste boek van Astrid Harrewijn

Als je toch je boek presenteert in de mooiste boekhandel van Amsterdam, dan heb je het toch maar mooi voor elkaar. Schrijfster Astrid Harrewijn (1963) straalt. In boekhandel Scheltema ziet haar nieuwste boek, Drie vrienden, een huis (en een klusjeman), woensdagavond officieel het levenslicht. Grote veranderingen: een andere uitgever en een andere weg wat schrijven betreft ingeslagen.

Uitgeefdirecteur Meulenhoff Boekenrij Maaike le Noble is blij met Astrid. “Astrid is een schrijfster waar je niet omheen kunt. Haar humor werkt aanstekelijk. Ze is gedreven een heerlijke auteur om mee te werken”, complimenteert Maaike de schrijfster. Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) is het achtste boek dat Astrid schreef. Een echte vriendenroman. Een roman die Astrid uit haar schrijversdip trok.

“Na mijn laatste boek, Miss Match, wist ik het even niet meer. De lol in het schrijven was een beetje weg. Wilde ik doorgaan met schrijven, of wilde ik iets anders gaan doen.” Ze besloot het een kans te geven en ging op zoek naar een literair agent. Ze kwam terecht bij Remco Volkers en toen werd alles weer leuk. “Ik vind het leuk om het schrijfproces met z’n tweeen door te maken. Met elkaar te sparren. Ik liet Remco mijn stukken lezen en dat werkte vaak verhelderend.”

unnamed

De vaart en humor zijn in het boek gebleven, en vooruit, de liefde ook een beetje, maar een mooie toevoeging is de kunst. Kunst? Is dat niet saai? Nee hoor, niet in een boek van Astrid. Het zou mooi zijn als haar lezers als het boek uit hebben in hun handen wrijven en denken: ‘zo, en nu ga ik eerst naar het Van Gogh Museum’. Noor, de hoofdpersoon uit haar boek, werkt namelijk bij het Van Gogh Museum. Mooi om te lezen hoe Astrid kunst-weetjes moeiteloos verweeft in het verhaal. Een cadeautje voor de lezer die de kunstinformatie zomaar even meepakt.

Het boek ligt nu in hoge stapels bij verschillende boekhandels, klaar om verslonden te worden. En wie het uit heeft en nog meer honger heeft, hoeft niet zo heel lang te wachten: het nieuwste boek is zo goed als af. Want zoals gezegd: de vaart is gebleven en niet alleen in haar verhalen.

Bekijk op bol.com

Karin van Leeuwen (42 jaar) schrijft vanuit uit haar eigen bedrijf De Gooise Pen en is drukker dan ooit. Heeft twintig jaar voor kranten gewerkt en schrijft blogs voor Damespraatjes. Ze woont samen met Robert Brekelmans en hun twee boenders Bob en Tom in ’t Gooi. Naast schrijven is lezen een grote hobby. De andere passie is sporten; heel wat uurtjes brengt zij door in de sportschool om een spinning-, pump-, of bodybalanceles te volgen. Sinds kort is ze regelmatig op het voetbalveld te vinden om het team van haar oudste te coachen.

Reageer ook