fb
Damespraatjes Damespraatjes

Drie manieren om goedkoper te sporten

Wil je fit blijven, maar wil je niet de hoofdprijs betalen voor een sportschool? We hebben drie manieren bedacht om goedkoper te sporten. Zo blijf je fit op jouw manier, zonder dat het een fortuin kost.

Ga buiten hardlopen

De wereld is je sportschool! Ga lekker buiten hardlopen. Koop een paar goede schoenen en je bent klaar om te gaan. Wel is het belangrijk dat je het hardlopen rustig opbouwt. Ga niet meteen van 0 naar 100, want dat houd je niet lang voor. De kans op een blessure wordt dan ook groter.

Voordat je gaat hardlopen is het een goed idee om je eerst te verdiepen in schoenen. In principe gaat het niet om de prijs, maar om de kwaliteit van de schoen. Een goedkopere schoen hoeft niet slechter te zijn dan een duurdere schoen. Zo kun je bijvoorbeeld online gebruikmaken van een kortingscode van Nike. Goed om te vermelden is dat deze code alleen online werkt.

Koop fitness spullen met korting

Fitnessen hoeft helemaal niet duur te zijn. Je vindt bij budgetwinkels al genoeg attributen om aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan gewichtjes of een hula-hoop. Wist je dat hula-hoopen heel erg goed voor je is? Je verbrandt er ongeveer driehonderd calorieën per uur mee en het verbetert je uithoudingsvermogen. Je werkt hiermee heel effectief aan je conditie. En nee, het is niet alleen voor vrouwen. Zowel mannen als vrouwen vinden het een leuke en effectieve workout!

Ben je nog op zoek naar andere fitness spullen, dan kunnen we je aanraden eens bij Amazon te kijken. Deze winkel heeft echt een hele grote fitnesssectie. Met een kortingscode voor Amazon profiteer je van hoge kortingen op mooie spullen.

Maak gebruik van apps

In de App Store op je telefoon vind je een heleboel apps. Veel van deze apps zijn gratis en geven je al een aardige houvast voor goede trainingen. Sommige apps bieden oefeningen en sommigen zelfs complete workouts. Ook online kun je allerlei oefeningen en workouts vinden. Op YouTube staan ze zelfs gratis. Zo is er dr. Alan Mandell (‘motivationaldoc’) die allerlei oefeningen voor je heeft om bijvoorbeeld nekpijn of hoofdpijn te verminderen.

Met een app op je smartphone wordt je woonkamer een gratis – of op z’n minst goedkope – sportschool. Leuk om te doen en je hoeft er niet veel geld aan uit te geven.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Bovenste afbeelding: LittPro Inc via Unsplash

Reageer ook