fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dreigt jouw huwelijk te verloederen? Ontdek de oplossing!

Eens in de zoveel tijd lig ik een avondje op de bank naar programma’s over modeblunders te kijken. Stellen met matchende regenjassen, vrouwen in joggingbroek en mannen met wel héél praktische schoenen: wij Nederlanders brengen het er slecht vanaf als het om kleding gaat. Bij jonge meiden valt het vaak nog mee, de sociale druk om er ‘wat van te maken’ is zo hoog dat ze elke ochtend vaak lang voor de spiegel staan. Maar, vrouwen -en dan met name vrouwen met kinderen- vanaf een jaar of 40 worden vaak kei hard aangepakt! Waarom? Goed voor je kinderen én goed voor jezelf zorgen is voor veel ouders teveel gevraagd.

Niet alleen die kleding dreigt zwaar in de verloedering te raken zodra de eerste geboren is. Ook je relatie begint andere vormen aan te nemen. Waar je partner en jij vroeger uren lang op de bank zaten om te praten en wijn te drinken, liggen jullie nu om 22:00 uur uitgeteld in bed. En nee, niet uitgeteld in bed omdat jullie het zo gezellig hebben gehad. Uitgeteld in bed omdat de vaatwasser twee keer moest worden in- en uitgeruimd, de spinazie van het plafond gekrabt moest worden, er vijf liedjes en acht verhaaltjes in de strijd werden gegooid om de kids te laten slapen, de shirtjes van het voetbalteam nog onder handen genomen moesten worden en ga zo nog maar even door. Die kinderen doen jullie huwelijk geen goed!

Is de bovenomschreven situatie herkenbaar? Mooi. Dan hebben wij een leuke oplossing gevonden: Love Mama! In dit handboekje geeft Elsbeth Teeling 101 tips om een fijne relatie te hebben en te houden.

Love Mama

Red je huwelijk nu het nog kan!
“Natuurlijk zou onze relatie niet veranderen na de geboorte van de kinderen. Mensen die me daarvoor waarschuwden, konden op een korzelig weerwoord rekenen. Dat zou ons niet overkomen! Inmiddels weet ik beter. Het gebeurde toch. Nogal logisch als je op zaterdagochtend niet meer urenlang samen onder de dekens ligt, maar bibberend langs de lijn staat. Als romantisch eten plaatsmaakt voor een dril om een bordje leeg te krijgen. Plots stond onze relatie niet meer op één. Gebroken nachten, stress en tijdgebrek braken ons op. Gelukkig werden wij op tijd wakker en konden we het tij keren.”  Aldus Elsbeth Teeling over het veranderen van haar relatie door het krijgen van kinderen.

In Love Mama! deelt deze ervaringsdeskundige handige en leuke tips die weleens de redding van je relatie kunnen zijn. Misschien zijn niet alle tips nieuw voor jou, maar de vormgeving en toon zijn inspirerend en zetten aan tot nadenken. Ook is het fijn om alle bekende tips op een rijtje te hebben.

Wanneer lees je dit boekje? 

  • Op de wc (waar je wegens de rust vaak een paar minuten langer zit dan nodig)
  • In de kantine van de voetbalclub
  • Als je alleen in bed ligt terwijl je man beneden TV zit te kijken
  • Wanneer je in de wachtkamer van een scheidingsadvocaat je zit af te vragen waar het mis ging

Waar koop ik dit boekje?

Love Mama!
Elsbeth Teeling
ISBN: 978-90-79961-74-0
Uitgeverij Snor
BESTEL DIT BOEK OP BOL.COM

Elsbeth Teeling

Elsbeth schrijft over haar belevenissen en verwonderingen. Vaak over haar eigen leven als moeder van Keet (9) en Teun (3) en vrouw van Henno. En hier en daar over verzonnen levens

Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben rondgelopen als schrijftrainer en kennismanager is ze in maart 2011 voor zichzelf begonnen als (tekst)schrijver en trainer, én vroeg Uitgeverij Snor haar om Relax Mama! te gaan schrijven.

Club van Relaxte moeders
Relax Mama! verscheen in april 2012. Op dat moment richtte zij ook de Club van relaxte moeders op Facebook op. Een club met inmiddels meer dan 46.000 leden, waar ze dagelijks haar belevenissen als moeder en haar kijk op het moederschap deelt.

Recensie Mara Blikslager
Mara
Mara Blikslager (21 jaar) werkt voor online vrouwenmagazine 
damespraatjes.nl en studeert Reclame, Marketing en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is gek op schrijven, de wereld ontdekken, socializen en sporten. Als Mara niet aan het werk is of in de schoolbanken zit is ze te vinden in het zwembad, op de spinning-fiets, in een hippe club of lekker op de bank. Ze woont in Amsterdam maar bezoekt regelmatig haar familie in het rustige Hilversum. Lees ook de andere artikelen van Mara Blikslager 

Reageer ook