fb
Damespraatjes Damespraatjes

Docuserie over gezinnen die achterblijven als vader naar de gevangenis moet: “Mama kan niet zonder hem”

Er zijn allerlei manieren waarop gezinnen (tijdelijk) van elkaar gescheiden kunnen worden. Denk aan een baan in het buitenland, een scheiding of een overlijden. Een andere heel vervelende situatie waarin dit ook gebeurt, is wanneer er een ouder naar de gevangenis moet. En hoewel de gevangenisstraf wellicht terecht en nodig is, is het vooral voor het achterblijvende gezin verschrikkelijk. PowNed komt op 6 oktober met een docuserie over de achterblijvers in het gezin als papa de gevangenis in moet. 

Wij houden van papa

In de docuserie ‘Achterblijvers’ worden vier gezinnen gevolgd waarbij een van de ouders in de gevangenis zit. Hoe blijft het huishouden draaiend, wat doet het met de kinderen en wat doet het met de relatie van de ouders? Stuk voor stuk indringende thema’s die in de serie naar voren zullen komen. Uit de teaser die PowNed zelf deelde blijkt al wel dat het een heftige serie is. ‘Mama kan echt niet zonder hem. En wij ook niet’, zegt een zichtbaar aangeslagen jochie aan de ontbijttafel. ‘Wij houden van papa’, aldus zijn broertje. ‘Iedereen houdt van papa’, sluiten ze af.

Voldoende hulp

Het breekt echt mijn hart om te zien hoe jonge kinderen de dupe kunnen worden van het gedrag van de ouders. Ik hoop oprecht dat deze gezinnen voldoende hulp krijgen zodat de kinderen een relatief normale jeugd kunnen beleven. Ik leef intens mee met de gezinnen uit de serie en wens ze het aller beste!

Achterblijvers is vanaf woensdag 6 oktober om 21:20 uur op NPO 3.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook