fb
Damespraatjes Damespraatjes

Docent bekent seksueel misbruik bij dertienjarige mentorleerling

School is een plek waar kinderen zich veilig moeten voelen. Niet alleen leerlingen moeten elkaar de ruimte geven zichzelf te zijn, maar ook docenten moeten een veilige omgeving voor de leerlingen creëren. Dat dit nog steeds fout gaat, bleek ook vandaag in de rechtbank van Assen.

Misbruik

Een 40-jarige ex-leraar van middelbare school Terra stond vandaag voor de rechter. Leraar L.S. misbruikte tussen juni en augustus een 13-jarige mentorleerling. Het Openbaar Ministerie eiste drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk. De dader wordt verdacht van ontucht met een minderjarige, digitaal kinderlokken, het tonen van seksuele handelingen met zichzelf en het bezit van kinderporno.

Seksueel getinte berichtjes

Vanmorgen in de rechtszaal deed de leraar zijn verhaal. Het contact met de leerling zou op school zijn ontstaan. Het meisje zou problemen met klasgenoten hebben gehad, wat resulteerde in meer individuele gesprekken. Op het einde van één van deze gesprekken heeft hij haar een knuffel gegeven. In februari startte het contact via WhatsApp. Hier wisselden de leraar en leerling seksueel getinte foto’s en video’s met elkaar uit. L.S. bewaarde de beelden die de leerlinge hem stuurde.

Na maanden van intensief WhatsApp-contact (in totaal 2.000 pagina’s, met ook filmpjes en 40 tot 50 foto’s), kwam het in juni tot seksueel contact. Dit duurde tot eind augustus. Door ingrijpen van de ouders, die de sekueel getinte berichtjes in de telefoon van hun dochter vonden, kon een ontmoeting bij de leraar thuis worden voorkomen. De docent heeft zelf ontslag genomen.

Persoonlijkheidsstoornis

Hoe het tot seksuele handelingen is gekomen, kan de docent moeilijk rijmen. Hij heeft een persoonlijkheidsstoornis en is hierdoor verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. “Ik heb haar geholpen met school. Dat het daarna verder is gegaan, kan ik niet uitleggen. Ik schaam me er heel erg voor” vertelde de verdachte in de rechtszaal.

De uitspraak in deze zaak volgt op 2 januari 2018.

Wij zijn erg geschrokken van dit nieuws! Je hoopt en verwacht dat je kind veilig is op school, helaas bleek dit niet zo te zijn in dit geval. Wat zou jij doen als dit om jouw kind gaat? 

Reageer ook