fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn volgens Karin de 5 beste liedjes voor tijdens het sporten

Als ik bij Muiden ben stopt mijn iPod ermee. Ik schud het apparaat heen en weer, tegen beter weten in. Ik heb ‘m niet voldoende opgeladen en nu is ‘ie leeg. En ik moet nog twintig kilometer fietsen. Zonder muziek. Hoe dan? Dat lukt echt niet.

Ik zal wel moeten, ik heb geen keuze. Nijdig zing ik zelf een liedje. Te hard en te vals. Na een minuut of tien heb ik geen lucht meer om en te fietsen en te zingen, dus ik staak mijn gelal. En komt uiteindelijk in een heerlijke stille fietsbubble terecht waarbij ik me neerleg.

Ik fiets met muziek. Op Spotify heb ik een favoriete map aangemaakt. Daarin alle liedjes die ik leuk vind. Regelmatig vraag ik aan vrienden hun allerbeste songs en die zet ik er ook op. Op die manier zitten mijn hartendiefjes regelmatig in mijn hoofd als ik het snot voor mijn ogen trap.

Muziek maakt wel uit
Op de fiets heb ik het voor het zeggen waarnaar ik luister. In de sportschool niet. Daar ben ik overgeleverd aan degene die dienst heeft op het moment dat ik aan de ijzers ga hangen. Het maakt me minder uit wat ik op de achtergrond hoor als ik krachttraining doe. Tenminste dat dacht ik altijd.

Doenkdoendoenk
Laatst was ik in de sportschool. Het was vroeg en ik had er zin in. Na de warming up laadde ik de barbell vol gewicht om mee te squatten. En ineens hoorde ik het. Doenkdoenkdoenkaaaadoenkdoenk. En toen ik het eenmaal had gehoord, kon ik het niet negeren. De muziek werkte me gigantisch op mijn zenuwen. Wat ik ook deed, ik moest er naar luisteren.  Het was een soort snoeiharde trance zonder zang. Ik raakte gedemotiveerd en staakte mijn training eerder dan gepland. Wilde geen spelbreker zijn voor andere die de muziek wellicht wel fantastisch vonden, dus hield mijn mond.

Ik was niet de enige
Maar ik was niet de enige die zich stoorde aan de knallende beats die via de boxen de fitnesszaal werden ingeslingerd. En de week erop werd muziek gedraaid waarvan ik vrolijk werd. Liedjes die ik mee kon neuriën. Songs die ik herkende en goed vond. Hoewel ik van het mierzoete Islands in the stream van Dolly en Kenny in een slaapstandje schoot. Maar om niet de eeuwige zeiksnor te zijn, liet ik die passeren…

Karin d’r top 5
Van welke liedjes krijg ik enorm veel energie? De kracht om nog net even dat laatste restje eruit te trappen? Ik zet ze op een rijtje:

1. Walk – Foo Fighters
2. Insomnia – Faithless
3. Don’t stop – Tiesto
4. Radar love – Golden Earring
5. Tsunami – DVBBS & Borgeous

Het is slechts een greep uit de talloze liedjes. Waar sport jij het liefst op? Van welke muziek krijg je vleugels? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel. We zijn heel benieuwd!

 

 

Reageer ook