fb

Dit zijn de voordelen van bamboe sokken!

Als ik aan bamboe denk, zie ik pandaberen en lange stengels voor me. Aan het idee dat van bamboe kleding kan worden gemaakt, moest ik wennen. Maar tegenwoordig trek ik lekker bamboe sokken aan. Benieuwd naar de voordelen? Wij zetten ze op een rijtje!

Niet zo gek toch dat ik bamboe niet gelijk associeer met fijne, zachte sokken? Ik weet niet of je wel eens bamboe in een tuin hebt zien staan en eraan hebt gevoeld, maar ik kan je verzekeren dat het een tamelijk hard gewas is. Er worden zelfs meubels van bamboe gemaakt, dat zegt genoeg. Toch zie je steeds vaker bamboe sokken in de schappen liggen. Mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik heb een paar gekocht. Na dat eerste paar, was ik onmiddellijk verkocht. Ik wil niets anders meer aan mijn voeten.

Benieuwd naar de herkomst van bamboe sokken, ben ik er over gaan lezen. Te weten kwam ik dat bamboe snel groeit (wie bamboe in de tuin heeft staan, weet dat als geen ander) en bamboe kan heel makkelijk groeien. Het gewas is niet zo veeleisend als bijvoorbeeld katoen dat liters water nodig heeft om te groeien. Tegenwoordig wordt er steeds meer kleding gemaakt van bamboe, zoals T-shirts en dus ook sokken. Steeds beter verkrijgbaar zijn bamboe sokken heren en bamboe sokken dames. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van bamboe sokken?

Ze zijn comfortabel

Ik heb een hekel aan sokken die niet lekker zitten. Ik wil geen last van teennaden hebben, of van die sneakersokjes die na vijf minuten lopen van mijn hak glijden en als een prop in mijn schoen zitten. Sokken waarin ik zweetvoeten krijg vind ik ook vreselijk. Dat is nu allemaal verleden tijd, want bamboe sokken zitten gewoon altijd goed. Komt omdat het materiaal veel zachter is en de pasvorm daardoor beter is.

Dag zweetvoeten

Omdat bamboe van nature anti bacterieel is, heb je veel minder last van zweetvoeten als je bamboe sokken draagt. Bij veel mensen blazen de bacteriën die zorgen voor de nare luchtjes de aftocht en dus ruiken je voeten fris. Omdat bamboe veel meer vocht opneemt dan katoen zijn klamme voeten verleden tijd.

Minder vaak in de machine

Een groot voordeel ook is dat je bamboe sokken niet na één keer dragen in de was hoeft te gooien. Ik let tegenwoordig op wat ik in de was gooi. Een broek of een trui draag ik gerust twee keer maar onderbroekjes en sokken gooide ik altijd na één keer dragen in de was. Met bamboe sokken hoeft dat niet. Omdat ze beter ademen en anti bacterieel zijn, stinken ze niet zo snel en kun je ze dus gerust nog een dagje aan. Scheelt weer water!

Altijd de juiste temperatuur

Ik heb een aantal bloesjes van travel stof. Die draag ik het hele jaar omdat ze warm in de winter zijn, en koel in de zomer. Dat is met bamboe sokken net zo. Bamboe werkt thermisch dus in de zomer blijven je voeten langer koel en in de winter blijven ze heerlijk warm.

Warm in de winter, koel in de zomer

Doordat bamboe beter ademt, werkt dit ook thermisch. Je voeten zullen in de zomer dus langer koel blijven en je toch warmte geven in de winter.

Duurzame bamboe sokken

Katoenen sokken kunnen soms best snel slijten. Bij mij is de stelregel: gaatje in mijn sok, dan gooi ik ze weg. Omdat bamboe een stevig materiaal is gaat het veel langer mee en worden ze minder snel dun.

Draag jij graag bamboe sokken? We zijn benieuwd. Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we leuk :-).

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Reageer ook