fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de vijf populairste tatoeages bij vrouwen

Je bent er klaar voor. Hebt goed nagedacht. Weloverwogen heb je een ontwerp uitgekozen. Je vrienden, die al jaren zijn voorzien, gevraagd wat een goede is. Waar je heen moet. Daar ga je. Op weg naar de tattooshop waar een kunstenaar met naald en inkt je nu nog maagdelijke vel gaat versieren. Spannend!

Waren tatoeages vroeger voorbehouden aan zeelieden, tegenwoordig kijkt niemand meer op als de directeur van de bank een versiering op zijn lijf heeft. Wist je trouwens dat in de Amerikaanse marine tatoeages van pin ups waren verboden? Amerikanen die bij de marine wilden, moesten eerst een badpakje over de blote dame laten tekenen.

Mensen hebben allerhande redenen om een tatoeage te laten zetten. De belangrijkste reden is omdat ze het mooi vinden hun lichaam te verfraaien. Zeelui hoopten dat ze aan hun tatoeages werden herkend als ze in de zee verdronken. Vrouwen die een borstreconstructie hebben ondergaan, kunnen een tepel laten tatoeëren zodat ze zich weer vrouw voelen. Het is slechts een greep van redenen. De afbeeldingen hebben vaak een betekenis. Wij zochten voor je uit welke en kozen voor afbeeldingen die vooral populair zijn bij de dames.

  1. Elfje. Deze wezentjes zijn populair bij veel vrouwen. Elfen kunnen worden afgebeeld als koesterende wezentjes die groei en bloei bevorderen. Ze vertegenwoordigen de onvoorspelbaarheid van het leven. Ook wordt gedacht dat elfjes geluk brengen.
  1. Vlinder. Deze kleurrijke insecten staan voor groei, transformatie. Van rups naar vlinder. Van kind naar volwassenen. Via een bestaan van de langzame en kruipende rups naar een slapende pop of cocon naar uiteindelijk de wedergeboorte van een licht en luchtig gevleugeld schepsel is deze gedaanteverandering één van de meest krachtige en verheffende belevingen.
  1. Dolfijn. Zowel mannen als vrouwen zetten Flipper graag op hun lijf. Het symboliseert harmonie, intelligentie, vriendschap en geluk. Velen hebben een emotionele band met dolfijnen en vinden het een sympathiek dier. Sympathiek genoeg om op hun lichaam te dragen.
  1. Zwaluw. Deze vogels worden in een adem genoemd met de zomer, wedergeboorte en opstanding. Zeelieden geloofden dat zwaluwen de zielen van verdronken collega’s begeleidden naar de hemel.
  1. Ster. Wie iemand blijvend wil herdenken kan een ster laten zetten. Sterren zeggen iets over ambitie, doelen en inspiratie. Vallende sterren betekenen onvergetelijke momenten in het leven die grote indruk hebben gemaakt.

Heb jij een tatoeage? Wat heb je laten zetten? En waarom juist dat symbool? Wij zijn heel benieuwd. Laat het weten in de comments onder dit artikel.

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook