fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de rijkste vrouwen ter wereld

Het was groot in het nieuws: we hebben sinds kort een nieuwe rijkste man ter wereld. De 54-jarige Amerikaan Jeff Bezos is goed voor 112 miljard dollar (ruim 90 miljard euro). Bill Gates zakt hierdoor naar de tweede plek, zijn vermogen wordt geschat op 90 miljard dollar. Maar, heb jij je ooit afgevraagd wie nou de rijkste vrouwen ter wereld zijn? Ik wel! Lees lekker mee.

Dit zijn de rijkste vrouwen ter wereld

1. Alice Walton – 46 miljard dollar

In Nederland hebben we het niet, maar de Verenigde Staten staat er vol mee: filialen van Wal-Mart. Deze supermarkt-gigant werd opgericht door haar Alica haar vader: Sam Walton. Alice Walton heeft naar schatting zo’n 11 miljard dollar aan aandelen in handen en is hier mee de rijkste vrouw op aarde.

2. Françoise Bettencourt Meyers – 42,2 miljard dollar

Gebruik jij graag producten van L’Oreal? Dan is het misschien leuk om eens te zien van wie het bedrijf is! Françoise Bettencourt Meyers erfde L’Oreal van haar moeder, toen zij in 2017 overleed. Dit maakte haar in één klap een van de rijkste vrouwen ter wereld. Verder maakt ze zich hard voor het bevorderen van de onderlinge relaties tussen de Joden en Christenen.

3. Susanne Klatten – 25 miljard dollar

De Duitse Susanne Klatten is de erfgename van het farmaceutische megabedrijf Altana. Niet alleen hebben haar ouders het goed gedaan, ook zelf is Susanne een hardwerkende en intelligente vrouw. Zo deed ze haar MBA aan IMD in Lausanne en werkte ze voor verschillende grote bedrijven.

4. Jacqueline Mars – 23,6 miljard dollar

Aan de naam van Jacqueline Mars kan je waarschijnlijk wel zien waar haar fortuin vandaan komt. Precies: de chcoladerepen van Mars. Jacqueline is de kleindochter van Frank C. Mars, de oprichter van het bedrijf. Inmiddels verkoopt Mars niet meer alleen chocoladerepen, maar is het een waar imperium. Ook merken als Pedigree, Royal Canin, Whiskas, Skittles, Freedent, Twix, M&M’s en Snickers vallen onder Mars Incorporated.

5. Yang Huiyan – 21,9 miljard dollar

Yang Huiyan is de nummer vijf van rijkste vrouwen ter wereld, maar ze is wel de aller rijkste in Azië. Dit werd ze als erfgename van vastgoedmagnaat Yang Guoqiang. Guoqiang verwierf zijn vermogen met zijn bedrijf Country Garden Holdings. Vlak voordat het bedrijf in 2007 naar de beurs ging, gaf hij 70 procent van de aandelen aan zijn dochter.

Zou jij zo rijk willen zijn? 

Wat een enorme hoeveelheden geld he? Eerlijk gezegd zou ik me er geen raad mee weten. Zou jij zo rijk willen zijn? Of ben je gewoon heel tevreden met wat je nu hebt? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook