fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de populairste babynamen van 2018! Ken jij een baby’tje die deze naam kreeg?

Over een paar maanden krijgen Ward en ik een tweede kindje. Heel leuk natuurlijk, maar er zijn nog best een aantal dingen ‘onzeker’. Zo zijn we momenteel bezig met het kopen van een nieuw huis en weten niet of dit voor de bevalling rond is en of we dan ook verhuisd zijn. Verder hebben we ook nog geen idee hoe we het kindje gaan noemen. Er zijn al een aantal leuke namen voorbij gekomen, maar Ward en ik kunnen het maar niet eens worden…

Wat voor naam willen we? 

Een mooie naam. Haha! Maar zo makkelijk is het niet. We willen voor een meisjesnaam gaan die mooi bij de naam Sophia (onze eerste dochter) past. Verder houden we van vrolijke klanken en Europese namen. Maar goed, dan blijft er nog steeds heel veel over… Je hoort: we zijn er nog niet uit. Eind mei ben ik uitgerekend en gelukkig hebben we dus nog even de tijd.

Wat zijn de populairste namen van vorig jaar? 

Om inspiratie op te doen, kijk ik ook altijd even in het namenlijstje van de Sociale Verzekeringsbank (ook wel bekend als de SVB). De SVB is de instantie die alle kinderbijslag uitkeert en zij hebben als geen ander inzicht in de namen die de kinderen in Nederland het afgelopen jaar kregen. Elk jaar maken zij de bekendste namen bekend.

De populairste jongensnamen van 2018 zijn Lucas (681 keer), Levi (641 keer) en Finn (634 keer). Bij de meisjes werden de namen Julia (797 keer), Emma (704 keer) en Sophie (677 keer) het vaakst gegeven. Ik vind het stuk voor stuk mooie namen en snap helemaal waarom ze het goed doen!

Complete lijst bekijken

Wil je de complete lijst zien? Bekijk de complete lijst op de website van de SVB!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook