fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de no go’s als het aankomt op Kerstpakketten!

Dit zijn de no go's als het aankomt op Kerstpakketten

Ken je het verhaal van de NS medewerkers die als kerstgeschenk sokken van de baas kregen? Het ging na dit cadeau helemaal los op sociale media. ‘Stank voor dank’, schreef een medewerker op Twitter. Als je het ons vraagt is het kerstpakket dé manier om je werknemers te laten merken hoe blij je met ze bent. Met sokken sla je de plank dan mis. Natuurlijk is het als baas belangrijk om het hele jaar door vriendelijk te zijn en je waardering te tonen, maar de feestdagen vormen voor veel werknemers een soort sleutelmoment. Met een goed kerstpakket sluit je het jaar positief af en staat iedereen in januari vol goede moed weer in de startblokken. Mag jij (namens je baas) het kerstpakket samenstellen? Dan hebben wij een paar belangrijke tips voor je. Lees mee!

Eigen smaak en cadeauwensen niet belangrijk

Allereerst wil ik me richten tot de mensen die de (on)dankbare taak hebben om op het werk de eindejaarsgeschenken te regelen. Een Kerstpakket stel je niet voor jezelf samen, maar voor anderen. Jouw eigen smaak en cadeauwensen zijn dus eigenlijk helemaal niet belangrijk. Het is echter wel belangrijk om je te verdiepen in de mensen waar je mee werkt. Gaat het om een klein bedrijf, probeer dan voor iedereen een eigen pakket samen te stellen. Gaat het om een grote toko, dan is het misschien wel handig om te kiezen voor een algemenere variant. Maar dan nog, weet wat je geeft en zoek alles met zorg uit!

(Geloofs)overtuiging en eventuele allergieën

Het is belangrijk om rekening te houden met mensen die uit bepaalde overtuiging geen alcohol drinken of bijvoorbeeld geen varkensvlees eten. Ook allergieën komen zo nu en dan voor en dat is ook een reden om wat extra aandacht te geven aan de samenstelling van een pakket. Je wilt iemand met een glutenallergie natuurlijk geen pakket schenken vol met producten waar gluten in zitten. En werken er weinig vrouwen in de sector, dan is het ook wel leuk om te kijken naar een Kerstpakket vrouwen, zodat er toch wat extra aandacht voor ze is.

Doneren aan de Voedselbank

Wil het bedrijf de Kerstpakketten doneren aan een goed doel zoals de Voedselbank dan is dit natuurlijk altijd een mooi gebaar. Geef de werknemers echter wel de kans om hier zelf wel of niet voor te kiezen. Even de knuppel in het hoenderhok gooien door mede te delen dat de Kerstpakketten dit jaar rechtstreeks bij de Voedselbank worden afgeleverd, valt vast niet helemaal goed. Het is eerder een idee om van tevoren eens te informeren hoe werknemers hier eventueel tegenover zouden staan.

Een kortingsbon of waardebon kan, maar let wel op

Je kunt in een Kerstpakket best een kortingsbon stoppen, maar let wel op waar deze voor is. Jaren geleden ontvingen werknemers van het Spaarne Ziekenhuis een waardebon voor een bezoekje aan de plastisch chirurg. Zonder rimpels of haar de Kerstperiode in was schijnbaar het streven van de Raad van Bestuur, echter kregen ze massaal alles teruggestuurd. Ook een Prodent-smile werd door de werknemers afgewezen. Let dus altijd goed om wat voor soort kortings- of waardebon er in het pakket zit om dit soort situaties te voorkomen.

Wat vind jij een echte no go, als het aankomt op een Kerstpakket? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: Pavel Danilyuk – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook