fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de mooiste muziekdoosjes voor volwassenen

muziekdoosjes voor volwassenen

Een muziekdoosje voor volwassenen, ik had er tot kortgeleden nog niet van gehoord. Hoewel ik wel jaren in de gerontopsychiatrie en gewone ouderenzorg heb gewerkt. Want zeker voor mensen met een beperking, stoornis of dementie kan een bekende melodie herinneringen oproepen of de nodige rust bieden. Maar ook voor ‘de gewone volwassene’ kan een muziekdoos volwassenen een aanwinst zijn. Deze kan namelijk nostalgische gevoelens oproepen, bijvoorbeeld uit de kindertijd. Daarnaast is het ook een leuk cadeau om te geven aan je beste vriendin. Dit zijn de mooiste muziekdoosjes voor volwassenen.

Muziekdoos met glazen bol

De muziekdoosjes met glazen bol zijn er in verschillende varianten, maar ik licht graag deze met verschillende libelles uit. Waar het beestje er teer uitziet, hebben sommige soorten de kracht om maar liefst 50 km per uur te kunnen vliegen. Door de mooie kleuren en glinsterende vleugels ziet men ze in veel culturen als de brenger van licht en vrolijk. In Japan gelooft men zelfs dat een libelle geluk brengt omdat ze een boodschapper zou zijn vanuit de geestenwereld. De muziekdoos heeft een glazen bol met daarin een mooie afbeelding van libelles, die subtiel rond draait als je de karakteristieke sleuteltje opwindt. De print rondom de doos maakt het helemaal af en zorgt ervoor dat mensen meteen hun oog laten vallen op deze mooie eyecatcher.

Draaiorgeltje

Ik krijg zelf altijd een enorm nostalgisch gevoel als er een groot draaiorgel in het centrum van de stad staat. De melodie blijft vaak een eeuwigheid in mijn hoofd hangen en soms zoek ik het betreffende nummer er zelfs bij op Spotify. De schattige draaiorgeltjes van DE MUZIEKBOX zijn gemakkelijk ‘aan te slingeren’ door aan het hendeltje te draaien. Om het beste resultaat te ontdekken probeer je het muziekdoosje op verschillende oppervlaktes zoals glas of hout. Er zijn zelfs speciale houten plankjes te koop met mooie teksten, waar de draaiorgeltjes op kunnen worden gemonteerd. Als je het orgeltje met een plankje bestelt, wordt deze gemonteerd geleverd.

de muziekbox

Blikken muziekdoos

Een statement piece, voor op een plank in de woonkamer, of op een koffietafeltje, is deze blikken muziekdoos (ook verkrijgbaar in verschillende varianten). Door de kleurrijke uitstraling en de vrolijke figuren heb je echt een leuk cadeau om aan iemand te geven, om om gewoon zelf te houden. De harlekijnen op deze muziekdoos draaien naar rechts, terwijl de achtergrond juist naar links draait. Dit zorgt voor een speels en leuk effect.

blikken muziekdoos

Zelf een muziekdoosje maken

Je kunt ook zelf een muziekdoosje maken. Je doet dit door gaatjes te drukken in de gelinieerde papierstroken. Op deze manier creëer je een eigen melodie. Vervolgens draai je aan het hendeltje om het mechanisme de melodie te laten afspelen. In de set vind je:

  • 3 gelinieerde papierstroken waarmee je een eigen melodie kan maken
  • 1 strook met een Happy Birthday melodie (altijd leuk)
  • Perforator om de gaatjes mee te drukken
  • Een duidelijk instructieboekje

de muziekbox

Zou jij een muziekdoosje aan iemand cadeau doen? En aan wie? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: deMuziekbox.nl

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook