fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de mooiste merkhorloges onder de 100 euro

Sinds een aantal jaar heb ik twee prachtige horloges die ik graag met elkaar afwissel. De een is een combinatie van staal en geelgoud, met een witte wijzerplaat en romeinse cijfers. Hij is 34 millimeter groot en dus een wat stoerder model. Deze draag ik vooral overdag tijdens mijn werk en dagelijkse bezigheden. Voor de avonden heb ik een zilveren horloge dat een stuk kleiner en subtieler is. Deze heeft een vierkante wijzerplaat, donkerblauwe wijzers en draag ik los om mijn pols. Het is heel fijn om deze horloges met elkaar af te wisselen, want zo heb je voor elke gelegenheid een geschikt klokje. 

Mode-item

Grappig is dat we tegenwoordig eigenlijk niet meer echt een horloge nodig hebben. Overal zijn (digitale) klokken te zien en de meeste mensen hebben hun telefoon meestal ook altijd bij de hand. Waarom dan toch de behoefte om een horloge te dragen? Persoonlijk vind ik het er gewoon heel mooi uitzien en is het vooral een mode-item. Daarnaast vind ik het toch ook prettig om altijd snel de tijd te kunnen zien. Zeker als je op de fiets zit of je aan het wandelen bent en je telefoon zit in je tas.

Waterbestendigheid

Een mooi horloge hoeft niet duur te zijn. Wel is het belangrijk om naar kwaliteit te kijken en ik zou niet zo snel aanraden om een klokje van een paar euro te kopen. Je wilt dat het staal jarenlang mooi blijft, het glas sterk is en dat hij tegen water kan. Verwacht bij een horloge van een paar tientjes niet automatisch dat je er mee naar de bodem van de oceaan kan duiken, maar het is wel heel prettig als hij regen- en spatbestendig is. Kies voor een horloge vanaf 3 ATM, dan zit je zeker goed als het gaat regenen of wanneer je er per ongeluk mee in het zwembad springt. Voor zowel het uurwerk als de band is het echter beter om hem tijdens het zwemmen en douchen af te doen.

Twee horloges

In dit artikel zie je een aantal horloges die allemaal minder dan 100 euro kosten, er prachtig uitzien en zeer degelijk zijn. Je ziet dat er veel keuze is, zoals de vorm van de klok (rond, vierkant of rechthoekig), de kleur (staal, goudkleurig, zilver, rosé of een combinatie) en het materiaal van de band (RVS, siliconen of leer). Mijn advies is om twee horloges te kopen, een wat stoerdere voor dagelijks gebruik en een wat elegantere voor avondgelegenheden. Het is ook leuk om te kijken naar een horloge dat mooi combineert met jouw sieraden. Zo heb je altijd een mooi klokje paraat!

De horloges in dit artikel zijn allemaal van Brandfield, waar je echt perfect horloges kunt shoppen.

Wat vind jij een mooi horloge? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook