fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de mooiste cadeau’s voor de culinaire levensgenieter!

Als mensen mij vragen wat ik graag voor mijn verjaardag wil, dan vraag ik meestal om iets wat eet- of drinkbaar is. Wijn, champagne of een goede olie, daar maak je mij blij mee. En niet alleen mij! Eigenlijk elke foodie die ik ken is hier dol op. Maar welke wijn of champagne? En welke olie? Wij hebben hier een mooi overzicht van kwaliteitsproducten waarmee je zeker hoge ogen zult gooien. Alle producten zijn trouwens afkomstig uit dezelfde cadeau webshop Charles.nl!

It all starts with good olive oil!

Iets simpels als een boord al-dente pasta, een krakend vers stokbrood of een frisse salade: je maakt er iets bijzonders van door een goede olijfolie. Waar de Fransen, Spanjaarden, Italianen en Grieken dit al lang wisten, lijkt nu ook de Nederlander een goede olijfolie steeds meer te waarderen. Van goede olie heb je nooit genoeg en een échte levensgenieter zal dan ook altijd staan te springen om nog een prachtige fles. De Frantoio Muraglia voldoet zeker aan het signalement ‘prachtige fles’; de gouden fles is een mooie eye catcher in de keuken en op tafel. Enkel de beste olijfsoorten Coratina en Peranzana worden gebruikt. Van de pluk tot en met de botteling wordt steeds gewerkt met de hoogste kwaliteitseisen. Het resultaat is een kleur, smaak en aroma van de bovenste plank.

Frantoio Muraglia / € 34,95

1

Save water, drink Champagne!

Valt er wat te vieren? Dan trekken wij altijd een fles Champagne open! Natuurlijk niet alleen om water te besparen (knipoog), maar vooral om lekker van te genieten. Champagne maakt het saaiste feestje tot een waar festijn en laat zelfs de grootste chagrijn achter met een lach op zijn gezicht. Een beetje levensgenieter heeft altijd een paar flessen liggen. Je weet immers maar nooit wanneer er weer wat te vieren is. Wil je een écht bijzondere fles cadeau doen? Overweeg dan zeker een fles Dom Pérignon Vintage 2008. Dom Pérignon valt onder Moët & Chandon, waarbij de beste champagnes naar Dom Pérignon gaan. Hiermee is Dom Pérignon een Cuvée de Prestige. Kortom: een prachtcadeau.

Dom Pérignon Vintage 2008 / € 139,95

2

Op sterrenniveau

El Bulli, Joël Robuchon, Fat Duck en Wolfgang Puck: allemaal hebben of hadden ze wijn van The Chocolate Block op de wijnkaart. Het Zuid-Afrikaanse Boekenhoutskloof wijnhuis levert niet alleen aan top-restaurants, maar ook aan sterren als Morgan Freeman en Hilary Swank. Een wijn met status én hij is ook nog eens super lekker. De krachtige en uitgesproken The Chocolate Block drink je bij rood vlees, stoofpotten en volle herfstgerechten. Een krachtpatser die zich in de keuken van elke culinaire levensgenieter méér dan thuis zou voelen.

The Chocolate Block / € 24,95

3

Moeite om te kiezen? 

Wat een keuzes! Alle bovengenoemde verwennerijen zijn geweldige cadeaus, die stuk voor stuk enorm in de smaak zullen vallen. Vind je het nou moeilijk om wat te kiezen? Dat snap ik wel! Je kan natuurlijk ook voor een mooi cadeaupakket gaan, waar zowel goede wijn als lekkere hapjes in zitten. Bijvoorbeeld dit Primasole Cadeaupakket van Delicious. Rijk gevuld met delicatessen en mooi verpakt in een luxe houten doos.

Primasole Cadeaupakket / € 31,55

4

Welk cadeau zou jij graag willen krijgen? En welk cadeau vind je leuk om te geven? Praat met ons mee in  de comments onder dit artikel?

Reageer ook