fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn dé modetrends van het voorjaar en de zomer van 2023!

De lente is absoluut mijn favoriete seizoen. Die eerste fietstocht in de zon, de eerste Aperol Spritz op het terras en het eerste tochtje in onze sloep. Allemaal momenten die voor mij het leven leuk maken. Als de lentezon doorbreekt krijg ik ook direct zin om te gaan shoppen. In de lente kies ik graag voor midi en maxi jurken. Leuk met een cowboy laarsje eronder en een mooi jasje erop. Stijgt het kwik naar zomerse temperaturen, dan koop ik vaak steeds kortere zomerjurken

Duurzaam kiezen

In dit artikel laten we je onze favoriete modetrends voor het voorjaar en de zomer van 2023 zien! Wat wij wel belangrijk vinden om te benadrukken, is dat wij niet geloven in fast fashion. Trends zijn leuk, maar kies wel altijd jurken, rokken, broeken, bloesjes en jasjes die je ook volgend seizoen nog met plezier draagt. Door voor kwaliteitskleding te kiezen verrijk je niet alleen op de ultieme wijze je garderobe, je bent ook nog eens duurzaam bezig.

Punk

Heb jij na het kijken van Netflix-serie Wednesday de zwarte sectie van je garderobe flink vergroot? Ik in ieder geval wel! Ik was altijd al dol op zwart, maar mede dankzij Wednesday Adams ben ik helemaal verliefd geworden op dat gave punk-stijltje. Hierbij kun je zo ver gaan als je zelf mooi vindt: all-out met zwarte eyeliner en lange vlechten of in een light-variant met vrolijk-gekleure laarzen en losse haren. Wij vinden deze zwarte jurk van Vanessa Bruno in ieder geval heel erg cool!

modetrends van het voorjaar en de zomer van 2023

Full denim

Als ik zeg ‘American Music Awards 2001’, dan zeg jij waarschijnlijk ‘de iconische denim-look van Britney Spears en Justin Timberlake’. En waar we aanvankelijk dachten dat we deze trend voorgoed in 2001 zouden laten, is niets minder waar. Dit voorjaar gaan we weer heel veel full denim looks zien. Denk aan een jeans met perfecte pasvorm, gecombineerd met een mooie denim blouse. Vind je dat wat veel? Ook een charmante denim-jurk valt perfect binnen deze trend. De items op de foto’s zijn allebei van Roseanna Groovy. Mooi!

modetrends van het voorjaar en de zomer van 2023

Kleur, kleur en nog eens kleur

De afgelopen jaren zagen we weer veel beige, bruin en zandtinten voorbijkomen. Heel mooi en stijlvol als je het ons vraagt. Toch zijn we ook heel blij dat we weer wat meer kleur voorbij gaan zien komen deze zomer. En niet zo’n klein beetje ook! Dit voorjaar is je kans om all-out te gaan op het gebied van kleur. Ga voor een ton-sur-ton roze look of mix and match vrolijke kleuren met elkaar. Wat dacht je van een oranje broek met een felroze top? De pantalon op de foto is van Notes du Nord en de top van Vanessa Bruno.

modetrends van het voorjaar en de zomer van 2023

Dragen waar jij blij van wordt

Draait het leven om trends? Natuurlijk niet! Uiteindelijk is het belangrijk dat je vooral draagt waar jij je lekker in voelt. Het ene moment vind ik het leuk om compleet in een bepaalde trend te duiken, terwijl ik de andere dag voor een klassieke everyday look ga. Het één kan bestaan naast het ander en dat maakt mode zo leuk.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Reageer ook