fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de meest romantische steden voor een stedentrip in Europa

Och wat ben ik blij dat de wereld weer open is en we weer kunnen reizen. Om voorzichtig te beginnen wil ik met mijn lief naar een romantische stad. Zwerven door kleine straatjes en mensen kijken vanaf zonnige terrasjes. Waar zal ik heen gaan? Praag? Milaan? Venetië of gewoon op de fiets naar Giethoorn?

Uit ervaring weet ik dat een paar dagen er tussenuit heerlijk is. Omdat ik dan helemaal bij kom, de hectiek van het dagelijks leven even kan ontvluchten en omdat ik het opsnuiven van culturen zo heerlijk vind.  Dat ik twee jaar nauwelijks weg kon, vond ik jammer maar het was niet anders. Nu kan het weer, de wereld ligt aan onze voeten. Lekker mijn koffer pakken en op pad!

Welke romantische steden kies je?

Er zijn veel steden in Europa waar de liefde zegeviert. Waar het heerlijk is om met je liefste te zijn. De keuze is groot, dus waar moet je heen, waar moet je zijn?  We hebben vijf steden van de vele romantische steden uitgelicht waar het prima toeven is met de liefde van je leven.

Prachtig Praag

Prachtig  Praag. Op de middelbare school ging mijn schoolreisje daar naar toe en de stad wandelde zo mijn hart binnen. Wat een prachtige stad. Het heeft een oud centrum met romantische straatjes en gezellige pleinen. De Karlsbrucke of Karelsbrug is een van de beroemdste bruggen die over de Moldau loopt. Met prachtige verlichting heel verleidelijk om ’s avonds voor het slapen gaan nog een wandelingetje over te maken. Een stedentrip Praag: ik kan het iedereen aanraden.

Verliefd in Venetië

Ach ja, Venetië. Samen zitten in een gondel, de Italiaanse songs en het heerlijke eten. Venetië leent zich voor een romantisch samenzijn. Misschien wel het mooiste stukje van het San Marco-plein is Palazzo Ducale omdat de architectuur adembenemend is.  Met uitzicht op de ruisende zee en San Giorgio Maggiore, het eiland verderop. Het kan bijna niet anders dat je verliefd wordt op en in Venetië omdat het gewoon zo prachtig is.

Walsen in Wenen

Wenen, ja Wenen! Ook een traantje gelaten bij de film Sisi? De roerige liefdesgeschiedenis van Franz Joseph en Elisabeth van Oostenrijk (Sisi) ging vooral niet over rozen terwijl ze zich zo onweerstaanbaar tot elkaar voelden aangetrokken. Vergeet niet de Weense Sachertorte met je lief te delen en maak een rondrit door de stad per koets. Liefde verzekert!

Magisch Milaan

Ja, een stedentrip Milaan! Ook al zo’n goed idee om als stel heen te gaan. Na Rome is het de grootste stad van Italië en het is een populaire bestemming voor een stedentrip. Houd je van winkelen? Dan kun je je hart ophalen in de modehoofdstad van Italië. Ben je een fietsliefhebber? Boek dan een fietstocht met een ervaren gids. Al trappend maak je kennis met de stad en weet je gelijk wat de hotspots van de stad zijn. En na de inspannende tocht plof je lekker neer op een terrasje met je lief. Niet verkeerd toch toch!

Heerlijk Giethoorn

Of Giethoorn romantisch is? Nou en of! Vorig jaar deed ik de Elfstedentocht op de fiets met mijn lief en we hebben zo genoten van het oer-Hollandse landschap, de heerlijke bakkertjes en kleine restaurantjes. Want wist je dat Giethoorn ook wel Hollands Venetië wordt genoemd? Het wordt zo genoemd omdat Giethoorn veel toeristen trekt en dan vooral Giethoorn village. Dit  is een deel van Giethoorn dat zeer in trek is bij buitenlandse gasten. Want dit deel bevat kleine eilandjes die door 176 bruggen met het vasteland zijn verbonden. Prachtig om te zien. Ga er heen, vooral als de zon schijnt. Dan hangt de liefde helemaal in de lucht.

Ik heb een tripje naar Istanbul geboekt en of het daar romantisch is weet ik niet, dat weet ik over een paar weken. Maar is het ook niet zo dat je de liefde gewoon overal meeneemt waar je maar naar toe gaat? Let love rule!

Voor welke romantische steden ga jij?

Staat jouw meest romantische stad er tussen? Of hebben we romantische steden overgeslagen? Laat het ons weten bij de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig :-).

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

 

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook