fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de meest populaire verlovingsringen

De zomer, feestdagen en vakanties zijn de populairste momenten om iemand ten huwelijk te vragen. Droom jij al weg van dat perfecte aanzoek op een bootje op het meer van Como, onder de Eiffeltoren met een heerlijke picknick erbij of bij een knisperend haardvuurtje onder het genot van een glas rode wijn? 

Wij vonden alvast de perfecte e-shop om je hubbie-to-be heen te sturen. Bij BAUNAT vind je namelijk een geschikte verlovingsring voor elke stijl en persoonlijkheid, van tijdloze klassiekers tot one-of-a-kind designs. Hier even een overzicht van de meest populaire verlovingsringen van dit moment:

Solitaire

De klassieker onder de verlovingsringen is ongetwijfeld de solitaire ring. Deze eenvoudige ring heeft één enkele opvallende diamant die meteen de aandacht trekt. Een diamant in een solitaire ring heeft meestal een zetting met 6 of 4 griffen die de diamant vasthouden. De diamant is dus niet volledig omringd door edelmetaal en weerkaatst het licht optimaal, wat voor extra schittering zorgt.

Trilogie

De trilogie verlovingsring heeft drie stenen. Ze kunnen allemaal even groot zijn, maar vaak is de middelste de grootste. De drie stenen symboliseren het verleden, het heden en de toekomst. Dat maakt het een betekenisvol ontwerp voor jouw verlovingsring.

Halo

De halo verlovingsring is een ring met een grotere centrale steen gecombineerd met kleinere stenen eromheen. De kleinere stenen zorgen voor een optische vergroting van de centrale steen. Meestal wordt een ronde briljant gekozen als centrale steen voor een halo verlovingsring. Maar we zien dat variaties in verschillende vormen aan populariteit winnen.

Pavé

Een andere minimalistische verlovingsring is er eentje met een pavézetting. In dit ontwerp worden verschillende kleine diamanten naast elkaar gezet. Dit creëert een eenvoudige maar zeer elegante look die de ring vaak ook populair maakt bij mannen. Ringen met deze zetting worden ook vaak een alliance of eternity ring genoemd. Ze zijn uitermate geschikt als verlovingsring of trouwring omdat ze oneindige liefde symboliseren.

Toi & Moi

Tot slot is er ook de ‘Toi et Moi’ ring. Het is een ring met twee diamanten in een klassiek design. De twee diamanten verwijzen naar de verbinding tussen twee verliefde zielen en zijn even groot om het evenwicht in de relatie te symboliseren.

Liever een uniek ontwerp? Bij BAUNAT maken ze met plezier je droomring op maat en je kan er bovendien ook een persoonlijke boodschap in je ring te laten graveren.

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook