fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de meest onmisbare items in de kasten van mijn dochtertjes deze zomer!

Toen wij te horen kregen dat ook ons tweede kindje een meisje zou worden, heeft Ward heel wat grappige opmerkingen gekregen. Van “nou, je kunt je hele huis nu wel roze verven” tot “neem maar vast karate-lessen”, er kwam van alles voorbij. Inmiddels is onze tweede dochter 10 maanden oud en Ward is helemaal gek op zijn huis vol meiden. Toch is er een aantal dingen die hij aan mij overlaat…

Eén van de dingen waar hij zich helemaal niet mee bezighoudt, is de kleding van de kinderen. Sporadisch koopt hij wat, maar in de regel doe ik dat. En ik vind dat heerlijk! Als klein meisje vond ik het al geweldig om mijn poppen aan te kleden en met mijn dochters heb ik precies hetzelfde. Het is dan ook een feetje om elk seizoen weer nieuwe kleren voor ze uit te zoeken. Ik ging alvast op zoek naar de must-haves die ik deze zomer in de kasten van mijn kindjes wil hebben.

Leuke romper

De kasten van de kinderen liggen tjokvol met basic witte rompers. Deze dragen ze onder hun kleding en het maakt niet zo veel uit hoe ze er uit zien, als ze maar lekker zitten. Zomers koop ik naast de basic witte rompers ook een aantal leuke rompers. Als het erg heet is, gebeurt het vaak dat ze hun kleren uittrekken en lekker in hun romper door de tuin, speeltuin of over straat lopen. Wel fijn als het er dan een beetje gezellig uitziet natuurlijk 😉 Zelf vind ik deze romper van Name It echt super leuk!


Salopette

Oh wat zijn die salopettes toch schattig! Het zijn heerlijke pakjes op warme dagen. Koelt het ’s avonds wat af? Dan trek je er makkelijk een vestje overheen aan en combineer je hem met hoge sokken of een maillot.

Jurkje

Net als dat elke vrouw een mooi jurkje in haar kast moet hebben hangen, geldt dit (wat mij betreft) ook voor kleine meisjes. Mijn ervaring is dat ze het zelf heel mooi vinden én dat het super snoezig staat. Ook jurkjes kan je vaak makkelijk omtoveren van outfit voor op een hete zomerdag, tot een outfit voor op een frisse avond.

Badpak

Als het echt warm wordt, vinden kindjes niks lekkerder dan heerlijk met water te kliederen. Je hoeft hiervoor heus niet naar een tropisch oord, met eenopblaasbadje en een tuinslang in de achtertuin zijn ze net zo happy. Trek ze lekker een badpakje aan! Dit snoezige exemplaar van Quapi bijvoorbeeld.

Jumpsuit

Een lange vlucht of autorit zijn vaak erg gezellig, maar kinderen kunnen het snel zat zijn. Door de te vermaken met boekjes, spelletjes en cadeautjes kan je het gezellig maken. Trek ze ook iets comfortabels aan, zo zitten ze gewoon een stuk lekkerder. Een jumpsuit met een lichte stretch-stof is dan wel heel erg fijn.

Heb jij al zomerkleding geshopt voor jouw kindjes? Wat vind jij onmisbaar? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook