fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de meest gemaakte vagina-fouten. Maak jij ze ook?

We mogen best wat liever zijn voor onszelf. Dat wil zeggen: straf jezelf niet als iets niet meteen lukt, leg de lat niet onhaalbaar hoog en zorg goed voor jezelf. Dit geldt ook voor je vagina! Wist je dat er nog heel veel vrouwen zijn die niet goed voor hun vagina zorgen en hierdoor last kunnen krijgen van nare problemen? Lees hier de meest gemaakte vagina-fouten.

1. Je wast de binnenkant van je vagina

Ons lichaam kan meer dan je denkt, zo ook het schoonhouden van de vagina. De binnenkant hoef je dan ook niet te wassen, jouw lichaam houdt hem zelf schoon! Wat je wel moet wassen, is de vulva (schaamlippen, clitoris en de opening naar de vagina). De vulva komt in aanraking met zweet en urine, het is dus wel zo fris om dit elke dag   te wassen.

2. Je gebruikt zeep om je vagina te wassen

Voor het wassen van de vulva heb je alleen maar water nodig. Wil je toch graag een product gebruiken, gebruik dan alleen maar producten die speciaal voor vaginaal gebruik gemaakt zijn, zoals bijvoorbeeld Lactacyd of Chilly. Shampoo, douchegel of badschuim zijn niet geschikt en kunnen heel veel ongemakken veroorzaken.

3. Je houdt je zweterige sportkleding te lang aan

Hoe lekker is het om na een zware training op de bank te ploffen er hier de rest van de avond niet meer vanaf te komen? Toch is het niet al te best voor je vagina… In deze warme, zweterige omgeving ontwikkelt je vagina sneller een schimmelinfectie en dat is natuurlijk niet fijn. Even douchen en daarna ontspannen dus!

4. Je blijft je eigen vaginale problemen diagnostiseren en bezoekt geen arts

De drogist verkoopt heel wat middeltjes om zelf je vaginale ongemakken op te lossen. Maar, pas hier een beetje mee op! Het kan namelijk zijn dat je ergens anders last van hebt dan jij denkt en dat je het dus verkeerd behandelt. Door een kort bezoekje aan de huisarts weet je zeker dat je de juiste behandeling krijgt.

Jeuk-aan-je-vagina-wat-kun-je-er-aan-doen-760x440

5. Je veegt verkeerd af

Na een w.c.-bezoekje is het belangrijk om ALTIJD van voor naar achter af te vegen. Ook als je alleen geplast hebt. De bacteriën rondom de anus kunnen vervelende ongemakken aan je vagina veroorzaken, door altijd van voor naar achter af te vegen, zul je hier een stuk minder snel last van krijgen.

6. Je neemt niet genoeg tijd voor voorspel 

Seks is leuk, maar het kan een flinke aanslag op je lichaam zijn. En dan bedoelen we vooral de vagina! Wanneer je niet genoeg opgewonden bent, is de vagina niet vochtig genoeg voor penetratie. Dit kan voor scheurtjes en beurse plekken zorgen. Het resultaat? Een pijnlijke vagina en een stuk minder plezierige seks.

7. Je probeert alle gekke vagina trends

Kaneel in je vagina smeren, je vagina stomen of de vagina uitspoelen met een vagina-douche… Allemaal trends die vrouwen proberen, maar wij raden ze af!

8. Je verwisselt je scheermesje niet vaak genoeg

Scheer jij je daar beneden? Doe dit dan altijd met een super scherp mesje en scheer altijd met de haarrichting mee. Doe je dit niet, dan kan je last krijgen van jeuk en vervelende bultjes. Wil je het écht goed doen, spoel het gebied dat je gaat scheren dan eerst af met warm water om de haren zacht te maken en de haarzakjes open te zetten. Spoel het gebied na het scheren af met koud water, om de haarzakjes te sluiten.

9. Je bent bang dat je vagina er niet goed uitziet

Elke vagina is anders en dat betekent dus ook dat die van jou uniek is! Bijna  elke vrouw heeft zichzelf ooit afgevraagd of haar vagina ‘wel goed is’. Goed nieuws: jouw vagina is perfect! Zorg er daarom goed voor.

Maak jij deze fouten ook? Hopelijk niet meer na het lezen van dit artikel!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook