fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de leukste manieren om te verklappen of het een jongen of een meisje is!

Blijdschap, verwachting en nieuwsgierigheid vullen de lucht wanneer het moment daar is om het geslacht van de kleine spruit te onthullen. Geen standaard aankondiging, maar een speciaal en creatief moment waar iedereen naar uitkijkt is wat de meeste mensen tegenwoordig willen als het gaat om een gender reveal. Dit zijn de leukste manieren om te verklappen of het een jongen of een meisje is!

Wat is een gender reveal precies?

Een gender reveal, ook wel geslachtsbekendmaking genoemd, is een feestelijk moment tijdens een zwangerschap waarbij aanstaande ouders en hun naaste vrienden en familie te weten komen of de baby een jongen of een meisje wordt. Het geslacht van de baby wordt vaak als een verrassing gehouden tot dit specifieke moment.

Poederblussers

Geef elke ouder een poederblusser in de kleur die overeenkomt met het geslacht van de baby. Op het moment suprême, laten beide ouders hun blusser afgaan, waardoor een explosie van roze of blauw poeder ontstaat. Dit creëert niet alleen een visueel spectaculaire scène, maar legt ook het gedeelde enthousiasme vast.

Taart of cupcakes

Als je een wat klassiekere onthulling wilt, dan is een taart snijden met de onthullende kleur binnenin een leuke manier om het geslacht te delen. Je kunt natuurlijk ook cupcakes (laten) bakken met een kleurtje erin.

Confettikanonnen

Geef beide ouders een confettkanon om tegelijk af te vuren. Het moment van de kleurrijke explosie zal een onvergetelijk hoogtepunt zijn en op ludieke wijze bekend maken wat het geslacht is.

Ballonnen uit de doos

Vul een doos met heliumballonnen in de kleur van het geslacht. Wanneer je de doos opent, zweven de ballonnen omhoog en onthullen ze op speelse wijze of het een jongen of een meisje wordt. Er zijn ook grote ballonnen verkrijgbaar welke lek kunnen worden geprikt en waar er vervolgens een kleur confetti uitkomt.

Kraskaarten

Maak gepersonaliseerde kraskaarten met een verborgen boodschap. De gasten kunnen de kaart open krassen en ontdekken of het een jongen of een meisje wordt. Een interactieve en leuke manier om iedereen bij de onthulling te betrekken.

Verfgevecht

Vul waterpistolen met roze of blauwe verf en nodig vrienden en familie uit voor een vrolijk verfgevecht in speciaal gedrukte t-shirts. Het moment waarop de kleuren in het rond vliegen, markeert het begin van een nieuw (en dus zeker kleurrijk) hoofdstuk in het leven van de aanstaande ouders.

Voetbal

Voor sportliefhebbers is een gender reveal met een voetbal een schot in de roos. Vul een voetbal met gekleurde poeder en laat de aanstaande vader een doelpunt scoren om het geslacht te onthullen.

Piñata

Vul een piñata met roze of blauwe confetti. Laat de piñata kapotslaan en het regent de bijbehorende kleur. Een speelse en interactieve manier om het geslacht te onthullen. Ook leuk om aan mee te doen voor eventuele andere kinderen, zodat ze er bij betrokken worden.

Heb jij wel eens een gender reveal georganiseerd, of ben je er wel eens bij eentje geweest? Op welke manier werd het geslacht toen bekend gemaakt? We lezen het heel erg graag in de comments, vinden we leuk! 🙂

Uitgelichte afbeelding: Pexels – Tima Miroshnichenko

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

1 reactie

Joris -

Nog nooit een gender reveal party meegemaakt. Ook nog nooit iemand gesproken die er één had meegemaakt.

Reageer ook