fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de leukste knutselhobby’s voor volwassenen (ook als je niet super creatief bent!)

Als kind was ik altijd aan het knutselen. Jarig? Kreeg je van mij een kaart. Nu ik ouder ben, knutsel en frutsel ik een stuk minder. Maar: drukke periode? Vol hoofd? Kleuren in een boek voor volwassenen helpt! Wat me ook leuk lijkt: schilderen op nummer of diamond painting. Zorgt denk ik ook voor rust in de tent.

Jarenlang bewaard ik de papiertjes die om een zakje thee zitten. Want een vriendin maakte met die zakjes de mooiste wenskaarten. Dat gepriegel gaat me net even te ver, maar van kleuren word ik blij en rustig. Het zoeken van de juiste kleur, het rustige gekras van het potlood over het papier… het zorgt ervoor dat het weer wat stiller wordt in mijn hoofd. Een legpuzzel maken heeft hetzelfde effect. Maar op zoek naar knutselhobby’s voor volwassenen ontdekte ik nog een paar pareltjes.

Schilderen op nummer

Bob Ross, de murmelende schilder, is mijn held. Hoewel ik geen schildertalent bezit, vind het een feest om naar hem te kijken. Voor wie net als ik niet een echte Picasso is, is er schilderen op nummer bedacht. Op het paneeltje staan nummers die corresponderen met de bijgeleverde verf. Je verft nummer voor nummer in en na een tijdje ben je niet alleen heerlijk zen, maar  heb je ook nog eens een prachtig schilderij gemaakt. Schilderen op nummer is voor jong en oud leuk om te doen.

Scrapboek maken

Wil je herinneringen, lieve briefjes, tekeningen en al het andere dat je niet kunt weggooien bewaren? Maak dan een scrapbook. Je kunt daar bijvoorbeeld een mooi notitieboek gebruiken dat je volplakt met alles wat je wilt bewaren. Door gebruik te maken van masking tape, stickertjes, glittertjes en alles wat je maar mooi vindt, wordt het een bijzonder en uniek boek. Je zult zien dat je zo’n boek regelmatig oppakt om even door te bladeren. Wedden dat je bij het zien van al die herinneringen een glimlach om je lippen krijgt?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hobby Painter (@hobbypainter.nl)

Diamond Painting

Steeds vaker hoor ik dat mensen aan het diamond painting zijn geslagen. Ik had geen idee wat dat inhield, maar ik weet nu dat het een soort borduren met steentjes is. Op het bijgeleverde canvas is het patroon dat moet worden belegd met gekleurde kristallen steentjes aangegeven. Over het canvas zit beschermfolie en het patroon zelf is voorzien van een lijmlaagje. Door het folie steeds voorzichtig eraf te halen kun je de steentjes plakken. Wat helemaal leuk is, is dat je ook een Diamond Painting foto kunt maken. De mooiste foto van je lief, je kind of je hond kun je dan zelf maken. Goed om te weten als je op zoek bent naar een origineel cadeautje.

Iedereen kan het!

Genoeg leuke hobby’s voor volwassenen waarmee je op een ontspannen manier even wat voor jezelf kan doen. Kopje thee en chocola binnen handbereik en lekker even knutselen. Net als vroeger! En het mooie is dat het niet nodig is om super creatief te zijn.  Iedereen kan dit!

Foto door Andrea Piacquadio via Pexels

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Joris -

Is dit artikel toevallig reclame?

Reageer ook