fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de leukste gratis dagjes uit in de meivakantie

Dit weekend gaat de meivakantie van start! En dat is leuk, want de kids hoeven dan een weekje niet naar school. Alle tijd om samen gezellige dingen te ondernemen en misschien zelfs wel een weekje weg te gaan? Blijven jullie in Nederland? Niet getreurd, hier zijn heel veel leuke dingen te beleven. Dat het dure dagen zijn is gelukkig ook niet waar, want er zijn flink wat gratis dingen te beleven. Zoover maakte dit overzicht met de leukste gratis dagjes uit in de meivakantie.

Speeltuin Roeffen Mart

Vijftig geavanceerde speeltoestellen wachten deze meivakantie op fanatieke kids om lekker los te gaan. Bij speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst is entrée, parkeren en toiletbezoek helemaal gratis. Er is ook niets te koop bij deze speeltuin middenin de natuur, dus neem lekker je eigen broodjes, limonade en wat lekkers mee voor een gezellige picknick.

Poseren met een roofvogel

Op de foto met een echte roofvogel? Ook daar hoef je geen dikke portemonnee voor mee te nemen. Elke woensdagmiddag vliegen de roofvogels van Valkerij Rijssen rond bij kinderboerderij Eigen Erf in Rijssen. Bekijk de gratis show of ga met zo’n grote valk op de foto.

Informatiecentrum Futureland

Bij Informatiecentrum Futureland kom je tijdens een gratis dagje uit alles te weten over Maasvlakte 2. Elke zondag is er om 13.15 een gratis presentatie. In de meivakantie kunnen tieners ook nog leerzame proefjes doen en kunnen kleine bezoekertjes een steen van het Maasvlaktestrand beschilderen. Let op, een rondvaart met de FutureLand Ferry of een rit in de FutureLand Express kost wel geld.

Paardenkamp

Een paardengek in huis? Ga dan eens naar De Paardenkamp in Soest. In dit nationale rusthuis genieten 120 paarden en pony’s van hun pensioen. Knuffel met deze oudjes, neem een kijkje in de expositieruimte of bezoek de interactieve tentoonstelling.

Belevenissenbos

Ook erg leuk voor in de meivakantie: laat je kinderen lekker losgaan in het Belevenissenbos in Lelystad. Een uitdagend speelbos waar volop gestruind, geklauterd én gepoedeld kan worden. Het terrein bevat meer dan honderd avontuurlijke hindernissen.

Alles over kaas en klompen

Een regenachtige vakantiedag? Een mooi moment om alles te leren over kaas en klompen. Hoe wordt kaas eigenlijk gemaakt? En worden klompen uit één stuk hout gesneden? Je komt erachter op de Simonehoeve in Katwoude. De rondleiding inclusief uitleg, het proeven van kaas, vruchtenwijn en koekjes is helemaal gratis.

Zandsleeën in Schoorl

Fietsen, wandelen en lekker uitwaaien op het strand. Dat is natuurlijk altijd gratis. Maar in het Noord-Hollandse Schoorl kun je bij het Klimduin van 51 meter hoog ook nog eens naar beneden rollen, er hard vanaf rennen of zandsleeën!

En, lijkt het jullie leuk om iets van dit lijstje te doen? We zijn heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel!

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook