fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de leukste date-ideeën voor thuis (en waan je even buitenshuis!)

Slaat bij jullie de sleur van het vele thuiszitten ook al toe? Hier wel een beetje hoor… Het is natuurlijk gezellig zo veel met elkaar, maar het kan de spanning en sensatie er wel een beetje afhalen. Kortom: trek die joggingbroek uit, spring onder de douche en trek je mooiste outfit aan. Dit weekend gaan jullie op date! En ja, gewoon lekker thuis. 

1. Kamperen in de tuin

Wij deden het vorige zomer al een keer: kamperen in de tuin. De kindjes waren een nachtje uit logeren en Ward heeft toen onze grote tent opgezet in de achtertuin. Eerst hebben we heerlijk samen gegeten en daarna hebben we gezellig in de tent geslapen. Het voelde echt als een vakantie en was reuze leuk.

Tip: maak de tent extra mooi van binnen, met lampjes, vrolijke kussentjes en kleurrijke dekens. 

2. Wijnproeverij

Stel samen of met een beetje hulp van je wijnboer een mooie wijnproeverij samen. Begin met een mooie bubbel, ga over op wit en schenk daarna rood. Zijn jullie echt in de stemming? Sluit dan af met een lekkere port of dessertwijn. Maak overal een klein hapje of gerechtje bij. Zo heb je een avondvullend programma!

Tip: vergeet niet na elk glas wijn een glas water te drinken. Andres ben je de volgende dag minder blij…

3. Restaurant aan huis

Ook dit hebben wij zelf al een keer gedaan. Wij hebben een huisje in de tuin, wat helemaal in jacht-stijl is ingericht. Eigenlijk zitten we er nooit, maar voor de gelegenheid heb ik het omgetoverd tot restaurant. Doordat we op een plek zaten waar we normaal nooit zitten en hele mooie gerechten aten, waanden we ons echt in een restaurant. Heb je geen tuinhuis? Denk dan aan de zolder, het washok of de logeerkamer. Tover het om tot iets gezelligs!

Tip: bereid alle gerechten goed voor. Zo voorkom je dat je de hele avond in de keuken staat. 

4. Bioscoop aan huis

Samen een filmpje kijken, doen jullie waarschijnlijk wel vaker. Dat is natuurlijk leuk, maar je kunt het ook naar een hoger niveau trekken! Zoek een goede film uit die jullie allebei graag al eens wilden zien, leg jullie telefoons weg, zet de lichten uit en pak er een lekkere bak popcorn bij. Kruip tegen elkaar aan (dat kan in de bios natuurlijk niet!) en geniet samen van de film. Enne, niet in slaap vallen he! Dat gebeurt mij wel altijd 😉

Tip: Zet zo veel mogelijk lekkere hapjes neer. In de bios kies je er vaak maar één, maar thuis kan je helemaal losgaan! 

5. Samen koken

Kies samen een gerecht uit, wat jullie ooit een keer hebben gegeten en wat een goede indruk heeft achtergelaten. Het mag best een beetje lastig zijn, jullie gaan het immers samen maken! Neem ruim de tijd om de mooiste ingrediënten te vinden en kies er een bijpassende wijn bij. Geef jullie gerecht de tijd en haal herinneringen op van wanneer jullie het voor het eerst aten. Kaarsje aan, glas wijn erbij en kletsen maar. Een gezellige avond gegarandeerd.

Tip: Laat je informeren door de slager, wijnboer en groenteboer. Die weten wat momenteel de mooiste stukken vlees, flessen wijn en groenten zijn. En je steunt er ook je locals weer mee! 

Praat mee

Heb jij nog leuke thuisdate ideeën? Deel ze in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook