fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de leukste borrelcadeau’s in december

December, donkere avonden, gezellige lichtjes, warme chocolademelk (met slagroom) en natuurlijk lekkere hapjes. Samen pepernoten bakken, een bezoekje brengen aan de kerstmarkt, een bakkie drinken in het dorp en uiteindelijk de boom versieren zijn wel jaarlijks terugkerende dingen binnen mijn gezin. Ruim voordat de goede man van 5 december zijn boot heeft aangemeerd begin ik al met het sturen van cadeautips via de app (modere man is het toch he?). Dit jaar heb ik heb eens eventjes wat andere ideeën zijn kant opgegooid, dit zijn de leukste borrelcadeau’s in december (houden we van, gaan we niet om liegen). Lees je mee?

Op afstand samen borrelen: VideoBelBorrel

Mijn beste vriend woont sinds een aantal jaar in Groningen. Ik weet nog goed dat hij me vertelde dat dat de plannen waren van hem en zijn vrouw….geloof mij, ik heb nog nooit zo hard gehuild. “We gaan niet emigreren hoor” zei hij…nou, Groningen is een heel eind rijden vanaf het Gooi, dus het is wel degelijk bijna een emigratie te noemen. Samen borrelen doen we dus niet zo heel vaak meer, maar bellen kunnen we als de beste. Een VideoBelBorrel is dan ook echt een fantastisch idee voor ons. Op gifts.nl kun je deze bestellen en dus gewoon thuis laten bezorgen. Eventjes een gaatje in de agenda zoeken en bellen maar, love it!

Kerstpakket opsturen: ook een leuk idee!

Vind je het leuk om een kerstpakket te sturen, bijvoorbeeld naar een mede zzp’er, een goede vriend(in) of iemand anders, dan kun je dit gemakkelijk online regelen. Een kerstpakket hoeft namelijk helemaal niet meer een zakelijk dingetje te zijn. Ook voor particulieren is er de mogelijkheid om iemand te verblijden met iets (lekkers en) leuks. Denk aan een bio-borrel pakket, een vegan pakket of een kerstfilm pakket. De keuze is reuze zullen we maar zeggen!

Bier- of wijnpakket: voor de gezellige avondjes

Een lekker speciaalbiertje, of een glas wijn (ik hoorde laatst dat het woord ‘wijntje’ echt niet kan, dus vandaar ‘een glas wijn’) hoort wel een beetje bij een gezellige avond met familie en/of vrienden. Natuurlijk kun je ook een krat bier neerzetten, maar dat heeft meer een studentenhuis-charme, wat wellicht niet helemaal past bij het gezelschap. Ga je op bezoek bij anderen, neem dan een pakket met wat exclusievere biertjes of een goede fles wijn mee.

Koffie- of theepakket: iets lekkers voor erbij

In december zijn mensen vaak wat meer vrij en is er dus meestal meer mogelijkheid om te gaan voor een uitgebreid ontbijt en soms zelfs een brunch of high tea. Nee, het is geen borrel, maar ook dit soort momenten zijn vaak erg nodig na een jaar hard werken. Voor de ochtenden in pyjama of onesie, is het heerlijk om te kunnen genieten van iets lekkers bij je kopje koffie of thee. Natuurlijk kun je ook zelf iets bakken voor erbij, zoals een lekkere (carrot)cake, koekjes of een taart. Ook de keuze hebben uit verschillende soorten thee is een welkome toevoeging. Thee is er in allerlei verschillende smaken en ook verse thee (bijvoorbeeld met munt of gember) is een populaire keuze.

Wat vind jij een leuk borrelcadeau? We lezen het graag in de comments hieronder. Vinden we gezellig 🙂

Afbeelding: Kelsey Chance – Unsplash

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook