fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de leukste behendigheidsspelletjes voor kinderen

Ik sluit mijn ogen en adem rustig in en uit. Na even zo gezeten te hebben ga ik in mijn gedachten terug naar mijn kindertijd. Toen ik een jaar of 6 was. Ik zie mijzelf op de zolder bij mijn ouders. Samen met een vriendinnetje zit ik op mijn knieën op de grond, omringd door speelgoed. Poppen, puzzels en andere spelletjes; we gaan er helemaal in op en hebben nergens anders meer oog voor.

Na een paar minuten terugdenken aan die mooie tijd, open ik mijn ogen weer. Wat een mooie tijd was dat, de tijd waarin spelen je voornaamste dagbesteding was. Niet voor niets, spelen is immers erg goed voor de ontwikkeling van kinderen. Nu ik zelf een kleintje heb, merk ik dat maar al te goed. Ze is pas 5 maanden oud, maar ik zie nu al hoe ze zich door middel van speelgoed sneller ontwikkelt.

Met welk speelgoed spelen?

Naarmate kleintjes ouder worden, wordt dit alleen nog maar meer het geval. De spelletjes die ze doen worden ingewikkelder en zo leren ze steeds meer. Het spelen bevordert hun creativiteit, inzicht, emotionele ontwikkeling, fantasie, oplossingsgerichtheid en motoriek. Genoeg redenen om je kind lekker veel te laten spelen dus!

Maar, met welk speelgoed laat je ze spelen? Het ene speeltje is natuurlijk leerzamer dan het andere, maar wat ik heel leuk vind, zijn behendigheidsspelletjes. Ook weer goed voor de motoriek en het doorzettingsvermogen. Ze kunnen zich er heerlijk in vastbijten en er uren zoet mee zijn. Kijk mee naar de leukste behendigheidsspelletjes!

Forever Up en Down

Verslavend behendigheidsspel waarbij je de bal op de baan moet houden. Ook heel leuk voor volwassenen! Supergoed om de oog-hand coördinatie te verbeteren, stimuleert de behendigheid en handvaardigheid, verbetert het concentratievermogen en logisch redeneren… Ontdek meer!

foreverupverpakking857

Bilibo 

De Bilibo is een plastic schelp waar kinderen naar hartelust mee kunnen spelen. Spelregels heeft dit speelgoed niet, de Bilibo is wat jij denkt dat hij is. Goed voor de fantasie, het motoriek en het houdt ze lekker in beweging… Ontdek meer!

bilibovarianten

Boembai ballonnenspel

Houden jouw kinderen wel van herrie maken? Dan is het Boembai ballonnenspel zeker geschikt! Met een bandje bind je een ballon om je enkel en je probeert elkaars ballon kapot te stampen. Ballon kapot? Dan ben je af! Super eenvoudig en heel erg leuk… Ontdek meer!

boembaiactie1-600

Bowlingset

De eeuwige topper op het kinderpartijtje: bowlen! Maar, je hoeft er echt niet voor naar het dure bowlingcenter. Met deze prachtige hardhouten bowlingset kan je thuis of in de tuin bowlen. Hoe gaaf is dat… Ontdek meer!

UG205---Uber-Wooden-Skittles-Set-1-600

Cijferspelmat

Met de cijfermat zijn ze heerlijk aan het spelen en werken ze tegelijkertijd aan hun rekenvaardigheid. Een soort Twister, maar dan met sommen in plaats van kleuren. Lachen, gieren, brullen… Ontdek meer!

CijferspelmatBenteenLynn1000

Wat lijkt jou een leuk spel?

Welke van deze spellen zouden jouw kinderen leuk vinden? Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook wel héél graag met dit speelgoed zou spelen… Jammer genoeg is mijn kleintje er nu echt nog te jong voor, maar over een paar jaar, dan gaan we los, haha!

Al het speelgoed wat je in dit artikel ziet, is verkrijgbaar bij TrendySpeelgoed.nl. Naast deze behendigheidsspellen hebben ze nog veel meer, zoals: creatief speelgoed, bouwspeelgoed en gezelschapsspellen. Zeker een kijkje nemen dus!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook