fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de kinderkamer woontrends van dit moment

Eén van de leukste voorbereidingen die ik tijdens mijn zwangerschap mocht treffen, was het inrichten van de kinderkamer. Ik vond het heel bijzonder om een fijn plekje voor dat kleine mensje in je buik te maken. En dat terwijl een baby de eerste maanden niet eens zo veel ruimte nodig heeft. Aanvankelijk is een mooie babykamer een fijne manier om zich op de komst van de kleine voor te bereiden. Zodra het kindje ouder wordt en meer gaat spelen, wordt het één groot feest in de slaapkamer. 

Het is belangrijk om vooraf goed over de kinderkamer na te denken. Je hebt in ieder geval een commode en een bedje nodig. Veel ouders vinden het prettig om ook een kledingkast en een comfortabele stoel neer te zetten. Later kan je een speelhoekje toevoegen, maar dat is de eerste maanden zeker niet noodzakelijk. Zodra je kind ouder wordt, heb je naast een bed ook een kledingkast, bureau en eventueel een boekenkast nodig. Maar hoe richt je deze kamer nou leuk in? Dit zijn de kinderkamer woontrends van dit moment!

Scandinavische kinderkamer

Als we kijken naar trends op het gebied van kinderkamers, zien we dat deze redelijk de gewone woontrends volgen. Zo is een Scandinavische kinderkamer momenteel iets wat we super vaak terugzien. En terecht! Het eenvoudige design met veel wit, hout en lichte kleuren leent zich bij uitstek voor de kinderkamer. Deze stijl is voor zowel jongens als meisjes super leuk.

Schermafbeelding 2018-07-12 om 13.30.58

Romantische meisjeskamer

Een evergreen onder de meisjeskamer, is de romantische meisjeskamer. Een fijne plek, waarbij je aan de kleuren direct kunt zien dat er een meisje slaapt. Kies bijvoorbeeld voor een grijs-groene muur en richt hem in met roze meubels. Je zou het misschien niet zeggen, maar de donkergroen en roze zijn kleuren die perfect bij elkaar passen! Zo geef je de klassieke meidenkamer een stoer tintje.

Schermafbeelding 2018-07-12 om 13.30.20

Volwassen jongenskamer

Waar je bij jongenskamers vroeger bijna altijd een voetbal- of auto-thema terugzag, zien we dat jongens tegenwoordig steeds vaker voor een meer ‘volwassen’ kinderkamer gaan. Door gebruik te maken van de kleuren zwart en grijs en het gebruik van houten meubels, creëer je in een handomdraai een hele stoere en stijlvolle jongenskamer. Wil je er toch graag een thema aan hangen? Kies dan voor netjes ingelijste posters aan de muur!

Schermafbeelding 2018-07-12 om 13.33.57

Waar koop je deze kamers?

Alle complete kinderkamers die je in dit artikel terugziet, zijn verkrijgbaar bij meubelwinkel Emob. Wat vind jij een mooie kamer voor jouw kind? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel.

1 reactie

Mihaela -

Wij hebben onlangs dit gekocht
https://wildkidzz.com/kinderbed-hartjesbedbank/
en het bed staat prachtig in de kinderkamer. Ik heb mooie sfeerfoto’s maar ik weet niet hoe ik ze kan toevoegen aan dit bericht.
Vriendelijke groeten, Mihaela

Reageer ook