fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de fijnste schoenen om te dragen als je gaat vliegen

Dit zijn de fijnste schoenen om te dragen als je gaat vliegen

Wat draag jij als je gaat vliegen? Waar mijn vader altijd (!) in pak met stropdas vloog, kies ikzelf liever voor een wat meer casual outfit. Ik moet er niet aan denken om helemaal gestyled met mijn haren in de krul uren in een afgesloten ruimte te moeten zitten op 10 km hoogte (of zelfs hoger). Nee, doe mij maar gewoon iets makkelijks, luchtigs en relaxed. Ik trek wel altijd laagjes aan, bijvoorbeeld een vest met daaronder een shirtje met korte mouw. Mocht het warm worden dan zit ik in ieder geval niet te zweten in een warme hoodie. En dan nog wat, wat trek je aan je voeten? Dit zijn de fijnste schoenen om te dragen als je gaat vliegen, althans dat vind ik. Schoenen met een dikke zool, zoals bergschoenen of plateauzolen en laarzen moeten bij de security vaak worden uitgetrokken omdat je hier van alles in zou kunnen verstoppen. Daarnaast zijn stiletto hakken ook niet aan te raden, maar dat is meer omdat je er misschien niet zolang op kunt lopen. In het vliegtuig moet je bij een noodsituatie waarbij de glijbaan uit moet sowieso je hakken uit (anders gaat deze lek).

Crocs

Niet zozeer mijn favoriete schoeisel (zeker niet voor buiten op straat), maar ze zitten wel licht aan je voeten en je trekt ze gemakkelijk aan en uit. Zeker als je lang vliegt is het lekker om je schoenen uit te kunnen trekken. Moet je tussendoor naar de wc dan trek je ze snel even aan. Je wilt toch niet op je sokken door het vliegtuig lopen? Je zou eventueel ook slippers kunnen aantrekken (zorg je wel voor nette en verzorgde voeten, wel zo fijn voor je medepassagiers).

Sneakers

Ik heb behoorlijk wat sneakers in mijn schoenenkast staan in verschillende kleuren. Ik vind het namelijk erg fijn om mijn schoenen goed te kunnen matchen met wat ik draag. Het belangrijkste aan een goed paar sneakers vind ik dat ze lekker zitten, eigenlijk een beetje als een tweede huid. Mijn New Balance 550 sneakers draag ik ook erg graag. Ik kan me dus ook zomaar voorstellen dat ik deze graag aan zou trekken als ik weer ga vliegen. Zeker als ik, net als heel veel andere mensen, lang in de rij moet staan op de luchthaven en behoorlijke stukken moet lopen naar de gate. En dan niet te vergeten dat ik misschien ook nog wel achter onze jongste aan moet hollen. Nu ik erover schrijf kon ik het niet laten om even te kijken naar de nieuwe New Balance collectie. Wat hebben ze weer leuke exemplaren! Ik raad je trouwens wel aan om altijd schoenen aan te trekken die je al hebt ingelopen. Knellende schoenen zitten natuurlijk niet lekker!

Luchtige schoenen

Ga je naar een warme bestemming, of heb je snel last van warme voeten, dan is het verstandig om luchtige schoenen te dragen. Denk bijvoorbeeld aan fijne ballerina’s, of sportieve sandalen. Er zijn ook verschillende merken op de markt die schoenen maken die een stuk luchtiger zitten door speciale technieken een stuk beter ademen.

Wat draag jij voor schoenen als je gaat vliegen? We lezen het graag in de comments!

Afbeelding: Tim Gouw – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook