fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de mooiste stranden van Mallorca

mooiste stranden van Mallorca

Zin in hagelwitte stranden, een helder blauwe zee, goed eten en geen zin om uren te reizen? Dan is Mallorca een aanrader. Op nog geen vier uur vliegen van Nederland tref je dit idyllische eiland waar het prima uit te houden is. Zeker op een van de vele stranden. Welke het beste is? Dit zijn de mooiste stranden van Mallorca!

Mooiste stranden van Mallorca

Wil je er even helemaal tussenuit en heb je zin in zon, zee en strand? Dan is Mallorca de perfecte vakantiebestemming. Ook voor langere tijd is het een geschikt eiland omdat er genoeg is te zien en te doen. Zo zijn de pittoreske bergdorpjes een bezoek meer dan waard en als je een wat actievere vakantie wil, ben je op het Spaanse eiland ook aan het juiste adres. Je kunt namelijk adembenemende wandelingen maken of het eiland op de fiets verkennen. Maar het meest bekend en bemind zijn de stranden. Je kunt zonnen in een van de vele baaien waar de zee azuurblauw is of misschien kies je wel voor een van de lange zandstranden die het eiland rijk is. Om je een beetje te helpen hebben we de mooiste stranden van Mallorca op een rijtje gezet.

Ontsnappen aan de drukte

Heb je even geen zin in een overvol strand, maar heb je meer behoefte aan wat rust? Ga dan naar Cala Figuera. Je vindt dit strand in een inham op de Cap de Formentor in het noordoostelijke deel van het eiland. Ingesloten door hoge kliffen is het juweeltje waar je ontsnapt aan de drukte. Wel moet je creatief zijn in ontspannen liggen, want het strand bestaat vooral uit kiezels, rotsen en grind met hier en daar wat zanderige stukken ertussen. Vergeet je snorkel niet want je kunt eindeloos snorkelen in het heldere water.

Daar zitten de locals

Het strand waar de locals het liefst zijn, is vaak een goed strand. Cala Llombards is zo’n strand. Het witte zandstrand aan de zuidoostkust is een waar paradijs en nog tamelijk onbekend bij toeristen. De locals gaan er graag heen omdat je er goed kunt snorkelen en zwemmen. De beschutte ligging zorgt er voor dat het water kalm is waardoor je heel goed koraal en vissen kunt zien.

Perfect voor kids

Wil je met kinderen naar het strand? Dan is Calo des Moro een prima plek. Het water is daar ondiep en kalm, ideaal voor kinderen dus. Op zes kilometer afstand van dit strand ligt Santanyi, een kleine stad die het bezoeken meer dan waard is. Calo des Moro is alleen al vanwege de indrukwekkende witte kliffen een onvergetelijke plek. Neem zelf wat te eten en te drinken mee, want er zijn geen faciliteiten.

Dommelen in een ligstoel

Stel je voor: je ligt op een ligstoel, je dommelt wat in slaap en als je je ogen opendoet zie je een turkooise zee. Het strand waarop je zit is fijnkorrelig en wit. Je doezelt weer verder en wordt wakker van de stemmen van de locals die aan het eind van de middag komen om te snorkelen of te duiken. In de buurt zijn de historische steden Arta en Capdepera waar van alles te zien en te beleven is. Stel je dat eens voor…

Wat meer vertier

Het laatste strand dat we willen uitlichten is het populaire Cala Agulla. Dit strand ligt vlakbij de stad Capdepera. Hier wappert de Blue Flag omdat het voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. Veel gezinnen bezoeken dit strand omdat het water niet al te diep is en omdat er een strandwacht rondloopt die alles in de gaten houdt. Wel zo veilig. Vanaf het zandstrand heb je uitzicht op het ruwe, rotsachtige landschap en zwemmen doe je in water dat niet normaal blauw is. Er zijn voorzieningen als toiletten en strandbedden en je kunt er parasols huren. Uitgelegen? Maak dan een wandeling door het bos of kom even bij in een van de restaurantjes.

Wie niet de hele dag op het strand wil liggen, kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een roadtrip te maken. Zo kun je alle strandjes bezoeken maar de ook de bergdorpjes, het Tramuntana gebergte en andere bezienswaardigheden. Een combinatie van sightseeing en strand is ook nog een optie.

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Reiseuhu via Unsplash

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook