fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de belangrijkste ongeschreven regels als je naar de sauna gaat!

Ik ben er dol op: een dagje helemaal tot rust komen in een lekkere sauna. Zelf ga ik eigenlijk altijd gewoon hier in Amsterdam bij Spa Zuiver. Een heerlijke plek waar ik op zo’n dag weer helemaal kan opladen. Het is inmiddels al weer even geleden dat ik voor het laatst ben geweest. Kaartjes kopen doe ik eigenlijk altijd met korting, op de een of andere manier kan ik dan nog beter ontspannen 😉 Ik kijk altijd even op Sauna-aanbiedingen.nl waar je met korting saunakaartjes kan kopen. Goede tip dus!

Wist je dat er in de sauna belangrijke ongeschreven regels gelden? Zeker iets om even door te lezen als je een bezoekje gepland hebt.

Dit zijn de belangrijkste ongeschreven regels als je naar de sauna gaat!

1. Vergeet je badjas niet

Hoewel de sauna natuurlijk een plek is waar in principe zonder badkleding naartoe gaat, is het niet de bedoeling dat je de hele tijd naakt rondloopt. Neem dus een lekkere badjas mee (of huur deze bij de sauna) en trek deze aan op de momenten dat je je niet in een zwembad, sauna of stoombad bevindt. Zo ben je iets meer bedekt en koel je niet zo af tussen de sauna’s en de baden door.

2. Eerst even lekker douchen

Je gaat naar de sauna om eens flink te zweten! Zweten is goed en in principe geurloos. Zweet stinkt pas zodra het met viezigheid en bacteriën in aanraking komt. Zorg er daarom voor dat je je thuis lekker gedoucht en gewassen hebt, voordat je naar de sauna gaat. Ook in de sauna zelf is het prettig om je regelmatig even af te spoelen met water. Zo blijft alles hygiënisch. Prettig voor jezelf en je omgeving!

3. Neem plaats op een handdoek

Wanneer je plaatsneemt in een sauna, neem je een handdoekje mee om op te zitten. Ook dit weer om hygiëne redenen. Daarnaast zit het ook veel prettiger. De houten sauna banken kunnen na verloop van tijd hard aanvoelen aan je billen en rug en dus is het veel lekkerder om op een zachte handdoek te zitten. Neem in je tas ook een droge handdoek mee, deze kan je bij het aankleden gebruiken om je af te drogen. Je zit-handdoekje is na een dag of avond in de sauna vaak nat en niet meer lekker om je mee af te drogen.

pexels-photo-9422

4. Handjes thuis!

Jij, je liefje en alle ontspannenheid van een sauna… Niet gek dat je misschien ineens heel erg de behoefte krijgt om eens even flink aan elkaar te zitten. Toch is het niet de bedoeling dat je dit doet. Handjes bij je houden en neem dat lekkere ontspannen gevoel mee naar huis. Misschien nog wel veel spannender toch? Lukt het het jullie niet om van elkaar af te blijven? Dan is er een kans dat jullie zonder pardon naar huis gestuurd worden. Seks in de sauna is namelijk uit den boze. Zonde van jullie uitje!

5. Niet staren

Ik weet: naakte lichamen van andere mensen kunnen heel mooi en interessant zijn. Het is dan ook helemaal niet erg om een beetje om je heen te kijken. Toch is het niet de bedoeling dat je gaat zitten staren, dat kan erg ongemakkelijk zijn voor je mede-saunabezoekers. Geniet van al het moois om je heen, maar houd de focus vooral op jezelf.

6. Ontspannen!

En last but not least… Geef je lekker over aan het ultieme ontspan-gevoel van de sauna. Voel je vrij om naakt te zijn, heerlijk tot rust te komen en doe misschien zelfs wel een klein dutjes op één van de ligbedden. Je gaat als herboren weer naar huis.

Wanneer ga jij weer naar de sauna? En was jij al op de hoogte van deze ongeschreven regels? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook