fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de badkamer trendkleuren voor 2023

Al jaren droom ik van een nieuwe badkamer. Die van ons is oud en nauwelijks betegeld. Tel daar twee kleine spetter-kampioenen bij op en je weet dat je iets aan het tegelwerk van de badkamer moet doen. Als we toch aan de slag gaan, zou ik ook wel een nieuw bad en een nieuw badkamermeubel willen. Onze badkamer is nu heel erg wit. Lekker tijdloos, maar ook wel heel erg saai. Heel graag zou ik er wat meer warmte, kleur en gezelligheid inbrengen. Benieuwd wat de badkamer trendkleuren voor 2023 zijn? Wij zochten het uit! 

Badkamer trendkleuren voor 2023

Zandtinten

In het hele huis zien we steeds meer zandtinten terugkomen. De trend begon een paar jaar geleden met zandkleurige muren en meubels. Nu zien we dat dit steeds verder wordt doorgetrokken, zoals naar de keuken en de badkamer. In de badkamer kun je denken aan zandkleurig tegelwerk, maar ook aan een zandkleurige wc-pot. Deze kleur combineert vaak erg mooi materialen als hout en marmer.

Turquoise

Houd jij wel van dat funky en speelse stijltje in huis? Ik ben dol op ‘Pipi Langkous’ interieurs, waarbij je helemaal los kunt met kleur. Turquoise is zo’n kleur die goed binnen deze stijl past. Cool om te combineren met roze, okergeel of een diepe bordeaux-kleur. Houd je het liever rustig? Denk dan aan turquoise tegeltjes in de douchecabine of achter de wastafel. Houd de rest eenvoudig en ga voor wit- of zandtinten. Ook cool in combinatie met tarazzo(look) of marmer(look) tegels.

Goud

De afgelopen jaren zagen we veel messing en goudkleurige kranen voorbij komen. Heel erg gaaf natuurlijk! Maar wist je dat je ook voor goudkleurige tegels en goudkleurige lijsten om de spiegels kunt gaan? Goud is al jaren niet meer kitcherig en we vinden dat het een hele warme sfeer in je badkamer kan brengen.

Hout

Hout en vocht: gaat dat wel samen? In de regel zijn vocht en hout geen beste vrienden. Toch zien we de laatste tijd veel hout terugkomen in badkamers. I love it! Kies liever niet voor écht hout, maar bijvoorbeeld voor een houtlook tegel of een pvc-vloer met houtlook. Zo haal je wel de huiselijke en chique sfeer die hout met zich meebrengt jouw badkamer in, zonder dat je last krijgt van vochtschade.

Blauw

Koningsblauw, hemelblauw, babyblauw, pastelblauw of frisblauw: blauw is hot én heel mooi. Zelf ben ik groot fan van blauwtinten en doet het mij altijd denken aan de Jan Taminiau jurk die Maxima droeg tijdens de inauguratie van Willem-Alexander als koning. Dat is inmiddels jaren geleden, maar de jurk is mij altijd bijgebleven. En laat nou net dit soort mooie blauwtinten prachtig zijn in de badkamer. Mooi om te combineren met moderne goudkleurige kranen of de meer traditionele RVS-kranen. Alles kan en alles mag!

Bovenste afbeelding: Unsplash+

 

Reageer ook