fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de 5 populairste barbecuegerechten bij ons thuis!

Het barbecue seizoen is officieel geopend! Staat de grill bij jullie ook weer meerdere dagen per week aan? In de lente- en zomermaanden eten we het liefst van de barbecue, zeker in het weekend. In dit artikel deel ik de 5 populairste barbecue-gerechten bij ons thuis. Benieuwd wat mijn persoonlijke favoriet is? Lees dan zeker lekker mee!

Pulled pork

Een broodje pulled pork is sinds een paar jaar niet meer weg te denken van het barbecue-menu. Pulled pork maak je met varkensprocureur, die je langzaam en op een lage temperatuur gaart op de barbecue. Het vlees wordt zo mals, dat je het makkelijk uit elkaar trekt (pulled). Heerlijk op een broodje met barbecuesaus en cole slaw.

Bavette steak

De bavatte steak is een lekker en mager stukje vlees. Wij serveren hem het liefst met groene asperges, aardappeltjes en een zelfgemaakte chimichurri. Dit gerecht (en dan met name door de chimichurri) is het favoriete barbecuegerecht van mijn man.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beef&Steak (@beefensteak)

Broodje knakworst

Het broodje knakworst is en blijft de all time favoriet van de kinderen. En niet zomaar elke knakworst, maar de knakworsten van Livar. Deze échte handgemaakte worsten knakken écht en worden gemaakt van de beste varkens. Gaan altijd schoon op!

Gegrilde zeebaars

Mijn favoriete gerecht van de barbecue is een hele gegrilde zeebaars in een zoutkorst. De zoutkorst maak je met grof zeezout, eiwit en wat rozemarijn. De vis vul je met verse kruiden en citroen. Vervolgens pak je deze helemaal in, in een dik pak zout. Even op de barbecue en genieten maar! Pas op, een hele zeebaars bevat graatjes. Voorzichtig eten dus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yotam Ottolenghi (@ottolenghi)

Gegrilde aubergines

Een barbecue is niet compleet zonder waanzinnig groentegerecht. Wij zijn dol op langzaam gegaarde aubergines. Als ze gaar zijn snijd je ze open en leg je ze op een bord. Besprenkel met peper, zout, citroensap, goede olijfolie, hangop, knoflook, granaatappelpitjes en heel veel verse kruiden. Ook een top-gerecht als er vegetariërs aanschuiven. Lekker hoor!

Bewust vlees eten

Wie mij een beetje kent, weet dat ik bijna helemaal vegetarisch eet. Toch is het niet zo dat ik mezelf een vegetariër noem en helemaal geen vlees of vis eet. Wel probeer ik bewust met het eten van vlees om te gaan. Ik doe dit niet te vaak en niet te veel. Daarnaast vind ik het belangrijk om voor hoogwaardige producten te kiezen. Deze smaken niet alleen beter, ze zijn ook beter voor het milieu en de dieren. Kwaliteit boven kwantiteit dus. Hoe ga jij om met het eten van vlees?

Praat je gezellig met ons mee?

Welke van deze gerechten vinden jullie ook lekker? En welke heb je nog nooit geproefd? We zijn heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Dat vinden we altijd heel erg gezellig!

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Bovenste afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook