fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit zijn de 5 grootste jeans-fouten die je kunt maken! Maak jij ze?

Draag jij ook zo graag een goede jeans? Ik wel! Als je een perfect exemplaar aanhebt, kan hij je outfit letterlijk naar een hoger niveau tillen. De ene jeans is de ander niet en het is dan ook goed écht te zoeken naar een exemplaar die jouw figuur eer aan doet. Heb je die gevonden? Ga er dan zorgvuldig mee om! Dit zijn de 5 grootste jeans-fouten die je kunt maken… Maak jij ze? 

1. Je gooit je jeans na elke keer dragen in de wasmachine

De CEO van Levi’s vertelde ooit dat een échte jeans-liefhebber zijn broek nooit in de was gooit. Natuurlijk niet omdat het vieze mensen zijn, maar omdat het wassen van je jeans invloed heeft op de pasvorm en kleur van de broek. Zijn advies? Gooi hem een nachtje in de vriezer om alle bacteriën te doden.

Persoonlijk ben ik absoluut geen fan van het niet wassen van mijn jeans. Als werkende moeder weet je dat je broek tijdens een drukke dag gewoon vies wordt. Een nachtje in de vriezer liggen is bij mij niet voldoende. Ik probeer mijn jeans zo lang mogelijk schoon te houden en maar heel soms te wassen. Zo slijt hij niet zo snel, maar loop je wel zonder melkvlekken rond ;-).

2. Je doet je jeans na het wassen in de droger

Net als de wasmachine, is ook de droger van invloed op de pasvorm en kleur van je mooie jeans. Door de hitte van de droogte kan je jeans zijn elasticiteit verliezen of zelfs heel erg krimpen. Hang hem liever uit op de waslijn, zo voorkom je problemen.

Ook hier ga ik zelf vaak de fout in. Ik vind het altijd zo lekker om een jeans aan te trekken die net uit de droger komt. Hij zit dan heerlijk strak én is nog warm. Ik zou het eigenlijk niet meer moeten doen, maar soms kan ik het gewoon niet laten.

pexels-photo-1353029

3. Je doet je donkere jeans niet eerst een nachtje in ‘bad’

Wist je dat je een donkere jeans na aanschaf het beste een nachtje ‘in bad’ kunt doen? Vul een emmer met water en azijn en laat je nieuwe broek hier een nachtje in doorbrengen. Zo behoudt hij langer zijn mooie, donkere kleur.

Ik wist dit niet! En om deze reden heb ik het dan ook nog nooit gedaan. Ik draag vaak donkere jeans, dus ik ga het zeker proberen.

4. Je koopt een jeans omdat hij ‘in’ is

Waar let jij altijd op bij het kopen van een jeans? Vind jij een goede fit, comfortabele pasvorm en een goed gevoel het belangrijkste? Dan ben je lekker bezig! Maar koop jij een jeans vooral omdat hij nu helemaal hot is en je daardoor eigenlijk niet kijkt of hij wel geschikt is voor jou? Dan kan dat beter.

Ooit kocht ik een tuinbroek-jeans van Levi’s omdat ik hem echt super cool vond bij anderen. Hij was heel duur, stond niet bij mijn figuur en trok hem dus nooit aan. Zonde, want er zijn veel mooie broeken die mij wél staan. Kijk dus altijd naar wat bij jou past en niet wat bij een ander zo leuk is. Daar ga je spijt van krijgen.

5. Je denkt dat jeans alleen geschikt is bij casual outfits

De tijd waarin een jeans als puur-casual gezien werd, ligt ver achter ons. Tegenwoordig kan je op de meeste kantoren (waar geen strikte kledingvoorschriften zijn), gewoon in jeans naar je werk komen. Zelfs wanneer het geen casual friday is. Kies voor een donkere jeans, zonder gekke washing en combineer hem met een nette blouse en mooie schoenen. Kijk hier voor mooie inspiratie!

Ooit werkte ik op een kantoor waar je absoluut in jeans mocht komen, maar waar ik wel een keer een stagiaire heb weggestuurd zien worden. Waarom? Ze droeg een spijkerbroek met gaten. Een half uur later kwam ze terug in een nette zwarte jeans en een heel rood hoofd…

Heb jij deze jeans fouten eens gemaakt? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig!

Reageer ook