fb
Damespraatjes Damespraatjes

Noa: “Dit Tikkie slaat helemaal nergens op, toch?”

Direct een klik hadden Noa en Yolein toen ze tijdens het werken samen stonden ingeroosterd. “We zijn allebei stewardess bij een bekende luchtvaartmaatschappij. Bijna al mijn collega’s zijn onwijs lief, leuk en gezellig, maar met Yolein had ik ook echt een vriendschappelijke klik. Daarnaast hadden we veel met elkaar gemeen en besloten we ook een keer buiten het werk om met elkaar af te spreken. Zo gezegd, zo gedaan. Vorige week nodigde ik Yolein uit om samen te gaan lunchen in Bloemendaal. Maar ik heb daar écht een heel raar gevoel aan overgehouden…” 

Niet op zoek naar nieuwe vrienden

Noa probeert haar werk en privéleven zo veel mogelijk gescheiden te houden. “Als ik aan het werk ben, ben ik meestal een aantal dagen van huis en breng ik veel tijd door met collega’s. Dit zijn leuke dagen, maar ik probeer thuis vooral tijd in mijn ‘eigen’ mensen te steken. Op mijn vrije dag vind ik het leuk om af te spreken met familie en vrienden, gaan mijn vriend en ik wandelen of sta ik op de tennisbaan met mijn zusje. Mijn leven is leuk en goed en ik was dus ook niet bepaald op zoek naar nieuwe vriendinnen.”

Trakteren

Toch hebben Noa en Yolein zo’n leuke klik tijdens een vlucht naar Singapore, dat ze nummers uitwisselen. “We hadden al een paar weken app-contact en Yolein vertelde dat ze jarig was geweest. Ik besloot haar daarom uit te nodigen voor een lekkere lunch aan het strand. Twee vliegen in één klap: ik kon haar trakteren voor haar verjaardag en we zouden ook meteen een gezellige middag hebben samen.”

Snel weer doen

Noa kiest een hippe strandtent in Bloemendaal en maakt de reservering. “Het was onwijs gezellig. We dronken een glaasje, aten een lekkere salade en genoten van een cappuccino aan zee. Twee uur later betaalde ik de rekening en nam afscheid van Yolein. ‘Was gezellig, laten we dat snel weer doen’, zei ik nog tegen haar. Maar toen ik thuiskwam en mijn telefoon opende, kwam ik hierop terug…”

Reminder

Bij thuiskomst ziet Noa dat ze een berichtje van Yolein heeft. “Een berichtje om mij te bedanken voor de lunch en een Tikkie voor de parkeerkosten. ‘Parkeren verjaardagslunch’ stond bij het Tikkie van 9 euro. Ik dacht dat ze een grapje maakte, maar toen ik hem niet binnen één dag betaald had, stuurde Yolein een reminder. ‘Denk je nog even aan dat Tikkie? Dank’, appte ze. Ik kon mijn ogen niet geloven…”

Heel vreemd

Totaal verontwaardigd betaalt Noa het Tikkie. “Ik heb het betaald, maar ik vond het wel echt heel vreemd. Ik besprak het met mijn vriend en ook hij zei dat dit echt heel raar is. ‘Ik ken niemand die een Tikkie voor parkeerkosten stuurt’, zei hij. ‘Zeker niet als diegene ook nog is getrakteerd op een lunch’. Dat ben ik met hem eens. Dit is echt heel gek…”

Blijft berichtjes sturen

Noa is goed klaar met Yolein en besluit geen contact meer met haar op te nemen. “Misschien dat we elkaar ooit nog tegenkomen op ons werk, maar ik ga echt niet meer met haar afspreken. Yolein denkt daar anders over en stuurt mij nog regelmatig een berichtje. Zo vraagt ze of ik zin heb om te gaan wandelen of lunchen. Nou nee dus. Ik stuur niks terug. Heel vreemd dat zij maar berichtjes blijft sturen.”

Doen meer mensen dit?

Heel benieuwd is Noa of er mensen zijn die ook Tikkies voor parkeerkosten sturen. “Is dat iets waar ik gewoon niet op de hoogte van ben? Dat als je iemand trakteert op lunch, dat je ook de parkeerkosten voor diegene betaalt? Ik kan het me bijna niet voorstellen, maar ik ben toch benieuwd of er andere mensen zijn die dit op deze manier doen.”

Ongemakkelijk

De vriend van Noa vindt dat Noa eerlijk moet zeggen tegen Yolein dat ze het een vreemde actie vond. “Misschien kunnen jullie erover praten en alsnog vriendinnen zijn”, zegt hij. “Maar ik heb daar geen zin in. Iemand die zulke rare Tikkies stuurt wil ik echt niet als vriendin. De enige reden waarom ik nog eens iets zou afspreken om erover te praten is omdat het anders misschien ongemakkelijk als we samen zouden moeten werken.”

Afbeelding: Unsplash+

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

4 reacties

Martine -

Ik mis toch wat informatie in dit verhaal. Zijn ze allebei in hun eigen auto daarheen gereden of is Noa met Yolein meegereden? In het eerste geval zou ik als ik Noa was toch gevraagd hebben waarom ik naast mijn eigen parkeerkosten ook haar parkeerkosten zou moeten betalen. In het tweede geval, als Noa met Yolein meerijdt, is het minder gek (zolang het om de helft van de parkeerkosten gaat), maar dat is in dit verhaal niet duidelijk.
Los van dit alles, kun je als volwassenen onderling toch hierover een gesprek voeren? Niet meer reageren op berichtjes terwijl de ander zich misschien van geen kwaad bewust is, vind ik geen oplossing.

Fiene -

Tja 9 euro aan parkeerkosten was dat de helft ? Hebben jullie daarover afspraken gemaakt? Was het ook benzine erbij? Spreek vooraf wat jullie betalen. Communicatie is heel belangrijk. Yolein heeft er niets aan als je daar niet een gesprek voert. Misschien miscommunicatie? Je had ook een grap kunnen maken van hoezo? Heb ik niet genoeg betaald voor het eten? 🤪🤪. Ik zou een gesprek erover voeren en ernaar vragen. Yolein heeft het niet door en hoe moet zij het dan weten dat je boos op haar bent!

Joris -

Persoonlijk vind ik het tamelijk vreemd om als uitgenodigde partij de parkeerkosten bijde uitnodigde partij te declareren. What’s next, de reiskosten, stomerijkosten voor de gedragen outfit en een vergoeding voor de bestede tijd? Koekoek. Beter kweek je een ruggengraat zodat je in het vervolg zo’n verzoek van repliek kunt voorzien vóór je betaalt en een interview aan een of ander blog geeft. Grow a pair.

Petra van Dorp -

Deze dame heeft onmiddellijk laten zien dat ze een enorme krent en knieperd is, om haar parkeerkosten voor jullie gezellige verjaardagslunch op jou te verhalen. Je zou eventueel met haar een gesprekje kunnen aangaan want blijkbaar is dit heel normaal voor haar en zou je haar kunnen vertellen dat het gewoon belachelijk gedrag is (in diplomatiekere vorm). Ze ziet waarschijnlijk niet in dat het niet echt bon ton is wat ze deed, maar of het aan jou is om haar dat te vertellen, moet je toch echt zelf besluiten. Dit gedrag zal niet veranderen. Als je er nu al klaar mee bent om begrijpelijke redenen, zou ik er weinig moeite voor doen of je moet echt om vriendinnen zitten te springen.

Reageer ook