fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit sieraad zetten we tijdens deze feestdagen massaal op ons verlanglijstje!

Opa’s en chique mannen met adellijke titels: dat is waar ik bij zegelringen altijd aan dacht. En dat image was ook eigenlijk best een beetje terecht. Want vrouwen met een zegelring? Die zag je eigenlijk nooit. Tot nu! Want de zegelring is hipper dan ooit en wordt nu ook door vrouwen prachtig aan hun outfit toegevoegd. En we moeten toegeven dat we daar stiekem best heel blij mee zijn!

Zo mooi

Dat een zegelring zo mooi kon staan, wist ik niet. Maar man, wat zijn ze cool! Waar we de afgelopen jaren allemaal vol aan de minimalistische sieraden gingen,is  wat mij betreft de zegelring hét voorbeeld van de verandering in trend. De sieraden zijn meer bold, meer goud en vooral super statement. Prachtig om je minimalistische outfit een flinke upgrade te geven!

Diamondsbyme_2017_08_19_028

Uitmuntende kwaliteit

Het is misschien wel leuk om iets meer over de zegelringen van DiamondsByMe te leren. Want als je dacht dat die ergens van een Chinese lopende band komen rollen, dan heb je het mis. Het maken van een zegelring is een zeer specialistisch staaltje vakmanschap en is een prachtig ambacht. Het vervaardigen van een zegelring met gravure is een intensief en tijdrovend proces waarbij het gaat om puur handwerk. Zegelringen blijven van oudsher van generatie op generatie in families en de kwaliteit moet daarom uitmuntend zijn. Toch is het laten maken van een zegelring tegenwoordig écht voor iedereen te doen. Moderne bedrijven, zoals DiamondsByMe, laten een door jou ontworpen ring door hun eigen goudsmeden maken.

Meesterwerk

“Het maken van een zegelring met een familiewapen met handgravure is iedere keer opnieuw een prachtige uitdaging en een fantastisch ambacht, waarin ik mij totaal kan verliezen. Het begint al bij het ontwerpen zelf. De ring zelf presenteert in feite het meesterwerk in de zegel, en daarom besteden wij daar ook uiteraard alle aandacht aan. Het maken van de zegel voelt als de bekroning op het werk. Laag voor laag bewerk ik het edelmetaal in het kleine vlak van de zegelring totdat een bijzonder stukje kunstwerk is ontstaan en deze tot in de kleinste details het wapen, de trots van de familie weergeeft. De gedachte dat deze zegelring van generatie op generatie kan worden doorgegeven maakt het bijzonder speciaal!” aldus een heraldische goudsmid van DiamondsByMe.

Claartje

Altijd origineel

Een zegelring met gravure of een zegelring met een familiewapen is natuurlijk prachtig, maar je kan er ook een zelf ontwerpen. Hierbij kan je zo creatief zijn als je zelf wil! Zo kan je kiezen van welk materiaal en in welke kwaliteit je de band wil, wat voor lagen steen je kiest en of je een gravure in de ring wil hebben.

De zegelring met gravure in een edelsteen vraagt om een bijzondere samenwerking tussen onze gespecialiseerde sieradenontwerper, ambachtelijke goudsmid en heraldisch meestergraveur in Duitsland. ‘Intaglio’ wordt de gravure in een edelsteen genoemd. Het graveren van een gedetailleerd familiewapen in een edelsteen is een speciale kunst, dat slechts door een handjevol meestergraveurs in Europa op de juiste manier beoefend wordt. In de antieke oudheid konden alleen zachtere edelstenen, zoals lapis-lazuli bewerkt worden. Maar door het gebruik van roterende schijven die met harde diamant vervaardigd zijn, kunnen op zeer gedetailleerd niveau veel meer soorten edelsteen met de hand bewerkt worden. Zo is bijna geen enkele zegelring hetzelfde en dat maakt hem per definitie heel origineel.

Op mijn verlanglijstje

Zegelringen zijn één van die persoonlijke sieraden die we deze feestdagen veel op de verlanglijstjes gaan zien! Zelf hoop ik stiekem op een verlovingsring deze feestdagen (Ward, mocht je dit lezen…. haha!), maar ook een zegelring zou ik een prachtig cadeau vinden. Enne, krijg ik hem niet? Dan koop ik hem zeker zelf!

Schermafbeelding 2018-11-30 om 14.11.18

Praat mee!

Wat vind jij van deze nieuwe generatie zegelringen? Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

1 reactie

Wilma Daemen -

ik vind ze mooi en stoer.

Reageer ook