fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit keer geen recept van Nanette

Ik had mijn eerste column na lange afwezigheid natuurlijk willen beginnen met een leuk recept. Lekker herfstig taartje, of een heerlijk oventoetje. Maar helaas moeten jullie het doen met iets wat ik op dit moment even veel belangrijker vind. En met jullie wil delen.

Vanmorgen werd ik op Twitter geattendeerd op een artikel over Mc Donalds. Wat gaat er nu eigenlijk precies in hun burgers, in dit geval de Mc Rib. Nadat ik het gelezen had en opnieuw geplaatst reageerde er iemand met het een nog veel schokkender filmpje. Ik kan jullie allemaal aanraden dit filmpje zorgvuldig te bekijken. En jezelf af te vragen of we dit wel willen. Zonder de clou van tevoren bekend te maken moet ik bekennen dat ik echt geschokt was.

Wat doen we ons lichaam aan. Waarom staat de overheid toe dat er bedrijven zijn die ons vergiftigen met voedsel wat de naam voeding eigenlijk niet zou mogen dragen?

En erger nog, wat doen we onze kinderen aan met de “onschuldige” Happy Meal traktatie?

Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden. Of je net zo schrikt als ik deed, of het je aan het denken zet. En of je er iets mee doet. Laat het me weten.

Zoete groet,

Nanette Booij, @zaligzoet

PS over twee weken gewoon weer een heerlijk recept! Beloofd!

Noot van de redactie: De mening van de lezers en lezeressen is van harte welkom. Denk je er misschien anders over of heb je artikelen die het tegendeel bewijzen: laat het ons weten!

Nanette Booij verzorgt de kookrubriek op Damespraatjes: “ Kookpraatjes”. Ongeveer iedere twee weken presenteert ze een smakelijk en origineel recept,  zowel hartig als zoet en voorzien van leuke en handige tips.  Nanette schreef het boek Sugar Sweet Secrets dat vorig jaar bij uitgeverij Scriptum verscheen.

 

 

 

 

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

2 reacties

Nanette Booij -

Beste Annemiek,

Ik weet dat er meerdere filmpjes in omloop zijn die wel degelijk blijk geven van bijzondere toevoegingen.
Ik ga me hier eerst verder in verdiepen voor ik inhoudelijk reageer.

Indien nodig zal ik de column aanpassen.

Hartelijke groet,
Nanette Booij

Annemiek Jonker -

Geachte mevrouw Booij,

Onze burgers zijn gemaakt van 100% rundvlees. Dat betekent geen kleur- en geurstoffen, bindmiddelen, vulmiddelen of additieven. Bij de bereiding worden alleen peper en zout toegevoegd. Verder bevat het vlees geen kruiden, behalve een enkele keer bij een speciale actieburger. Onze Franse Frietjes worden gesneden uit hele aardappelen en bevatten geen toevoegingen, alleen wat zout vlak voor het serveren.

Ten aanzien van het filmpje over de lange houdbaarheid kunnen we stellen dat het mogelijk is dat voedingsmiddelen die niet of nauwelijks besmet zijn met bacteriën of schimmelsporen geen enkel teken van verval en bederf laten zien over een lange tijdsperiode. Bacteriën, gisten en schimmels groeien alleen onder bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld in een vochtige omgeving). Door uitdroging van levensmiddelen wordt het vocht onttrokken uit het voedsel, waardoor de mogelijk aanwezige micro-organismen niet meer kunnen uitgroeien. Dit is een natuurlijk proces.

Wij vragen u in uw column gebruik te maken van de juiste informatie.

Met vriendelijke groet,
Annemiek Jonker
Senior Communicatie Coordinator McDonald’s Nederland

Reageer ook