fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is waarom wij aftellen tot Kerst!

Dit is waarom wij aftellen tot Kerst!

Wat een regen hebben we de afgelopen weken gehad he? Het leek wel herfstvakantie in plaats van zomervakantie! We komen er niet onderuit dat de dagen alweer korter worden en de nachten langer. Hoewel we gek zijn op de zomer is er één moment waar we toch ook wel weer naar uit kijken, namelijk Kerstmis. Dit is waarom wij aftellen tot Kerst!

Tradities en rituelen

Een van de grootste redenen waarom we aftellen tot Kerstmis is te danken aan de tradities en rituelen. Of het nu gaat om het uitzoeken en versieren van de kerstboom met lichtjes van de Kerstverlichting specialist, het bakken van kerstkoekjes of het samen dineren, deze jaarlijkse gewoonten brengen een gevoel van warmte met zich mee. Het zijn momenten die we delen met familie en vrienden en dat is voor ons erg belangrijk.

Feestelijke decoraties en verlichting

Feestelijke decoraties en verlichting zijn hét natuurlijk helemaal! Straten worden versierd met twinkelende lichten, huizen en tuinen worden getransformeerd in Kerstsfeer en overal zie je glimmende ornamenten en kleurrijke guirlandes. Deze sfeer brengt ons totaal in de feeststemming. Als het straks weer koud en nat is, dan helpt het echt wel mee dat er zoveel warmte en licht om je heen is.

Cadeaus geven is het allerleukste

Kerstmis staat bekend als het seizoen van geven en daar kijken velen van ons elk jaar weer naar uit. Het aftellen tot Kerstmis gaat hand in hand met het bedenken van unieke cadeaus. De blije gezichten bij het openen ervan, creëren een gevoel van voldoening en vreugde. En natuurlijk is het krijgen van een mooie cadeau ook altijd leuk.

Tijd voor reflectie en dankbaarheid

Terwijl we aftellen tot Kerstmis denken we na over wat we persoonlijk hebben bereikt, maar ook zeker op zakelijk vlak. De uitdagingen die we hebben overwonnen nemen we nog eens onder de loep en de momenten van vreugde die we hebben ervaren vieren we misschien zelfs nog wel een keertje extra. Tijd voor reflectie en dankbaarheid. We realiseren ons hoeveel we hebben om dankbaar voor te zijn en we streven ernaar om die dankbaarheid te delen met anderen. Geldt dat ook voor jou?

Een nieuw begin

Kerst staat vaak ook voor een nieuw begin. Na een moment van reflectie en dankbaarheid is het goed om na te denken wat je nou precies anders zou willen doen in het nieuwe jaar. Misschien heb je wel bepaalde persoonlijke doelen die je wilt behalen, of is het de bedoeling om jouw bedrijf nog groter te maken dan dat het al is. Wij denken hier het hele jaar al over na, maar zeker zo rond de Kerst komt het nog een keertje extra ter sprake! Wij van Damespraatjes vinden het belangrijk om alles bespreekbaar te maken en zullen het dan ook zeker niet laten om elkaar zo nu en dan van (soms een klein beetje ongevraagd) advies te voorzien. Dat is de band die we hebben en die ons alleen maar sterker heeft gemaakt! Merry Christmas, al duurt het nog even!

Afbeelding: Valeria Boltneva – Pexels

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Volg jij ons al?

Facebook Instagram Threads Twitter Pinterest TikTok Newsletter

Reageer ook