fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is het voordeel van in goud investeren

Wil je een deel van jouw geld investeren? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan aandelen of cryptomunten. Toch zijn er ook nog andere manieren van beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in goud. Dit edelmetaal is sinds jaar en dag een populaire belegging. Daarom overweeg je zelf misschien ook wel om geld te investeren in goud. Twijfel je nog of dit een goede keuze is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk wat het voordeel is van in goud investeren. 

Goud is waardevast

Waar de prijs van aandelen en cryptomunten dag in dag uit flink kan veranderen, gebeurt dit met goud niet snel. Dit edelmetaal is namelijk relatief waardevast. Tijdens een economische crisis gaan aandelen en cryptomunten vaak onderuit, maar dit is met goud niet het geval. De waarde van goud kan zelfs stijgen tijdens een periode van economische of politieke onrust. Mede hierdoor kan het bijzonder interessant zijn om in goud te investeren.

Wie op zoek is naar een snelle manier om geld te verdienen kan goud beter links laten liggen. De prijs van goud is de laatste jaren namelijk vrijwel alleen maar gestegen, maar dit gaat niet bijzonder hard. Toch kan beleggen in goud je op de lange termijn een leuk geldbedrag opleveren. Het is dan wel belangrijk dat je jouw goud op het juiste moment verkoopt.

Goud kan niet omvallen

Het grootste voordeel van goud is wat ons betreft dat het waardevast is. Voor sommige mensen is dit al voldoende om in dit edelmetaal te investeren, maar er is nog een groot voordeel. We kunnen goud namelijk ook bestempelen als een veilige belegging. Goud kan namelijk niet omvallen, iets wat met bijvoorbeeld munten wel kan gebeuren. Steek je een deel van jouw geld in dit edelmetaal? Dan loop je relatief weinig risico.

Waar koop je goud?

Ben je overtuigd? Dan wil je zelf misschien investeren in goud. Je moet in dat geval wel weten waar je dit edelmetaal kunt kopen. Wie zijn geld wil steken in goudaandelen kan hiervoor terecht bij een broker. Je investeert dan niet in fysiek goud, maar koopt aandelen in een goudbedrijf. Dit kan bijvoorbeeld een bedrijf zijn dat goud zoekt of in goud handelt. Gaat jouw voorkeur uit naar fysiek goud? Richt je dan tot een goudexpert, zoals Goudwisselkantoor. Wie hier fysiek goud koopt, betaalt nooit te veel voor dit edelmetaal. Goud experts hanteren namelijk een eerlijke prijs. Koop je bij een handelaar? Dan betaal je mogelijk (veel) meer dan noodzakelijk.

In goud investeren

Bij een goudexpert kun je overigens niet alleen goud kopen, maar ook goud verkopen. Heb je jaren geleden goud gekocht? Dan wil je dit nu misschien van de hand doen omdat de prijs flink hoger ligt. Een goudexpert taxeert jouw goud eerst en brengt hier vervolgens een bod op uit. Je mag direct beslissen, maar je kunt er ook eerst even rustig over nadenken. Het gaat namelijk om een vrijblijvend voorstel. Als het geboden bedrag je kan bekoren, accepteer je het bod waarschijnlijk. Wachten op jouw geld is er vaak niet bij, want een goudexpert betaalt je meestal direct uit.

Zou jij je geld in goud investeren? Ik ben heel benieuwd. Praat met ons mee in de reacties onder dit artikel. Vinden we gezellig 🙂

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over! 

Afbeelding: Zlaťáky.cz via Unsplash

Reageer ook