fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is het leukste bijbaantje voor 13-jarigen!

Wat was jouw eerste bijbaantje? Mara begon met strijken voor haar moeder en later ook nog voor anderen. Sandra liep een krantenwijk en ikzelf, ik werkte als vakkenvuller in een winkel. Toen mijn oudste begin dit jaar 14 werd, begon hij bij ons beneden in de supermarkt met vakkenvullen en tot op de dag van vandaag heeft hij het nog steeds erg naar zijn zin. Toch is lang niet iedereen enthousiast om te gaan werken op jonge leeftijd. Jammer, want het is juist goed om te leren dat je echt je best moet doen om je eigen geld te verdienen. Ik kwam een super leuke nieuwe bijbaan tegen: bloemen verkopen aan de deur. Dit is het leukste bijbaantje voor 13-jarigen!

Met tulpen in de fietstas op pad

10 jaar geleden bedacht Daan (toen 12 jaar) dat hij net als zijn broer ook wel een centje wilde bijverdienen. Tulpen verkopen aan de deur, gewoon bij de buren dat leek hem wel wat. Zijn broer Coen deed dit inmiddels al jaren en verdiende er goed mee. Dus ook Daan stopte de tulpen in de fietstassen van zijn moeder en ging ermee op pad. De tulpen zelf kwamen uit de kwekerij van zijn ouders, dus het was ook nog eens een echt familieproduct (dus een mooi verhaal om aan de deur te vertellen aan potentiële klanten). De eerste buren kochten meteen 3 bossen en dat maakte Daan natuurlijk extra enthousiast. Hoe ouder hij werd, hoe meer hij verkocht en dat wierp zijn vruchten af. Op zijn piek verkocht hij in slechts 7 uurtjes maar liefst 100 bossen. Toen Daan 17 was zei vader Hans: “Is het een idee om het met meer scholieren te gaan doen? Daan dacht; inderdaad! Waarom zou alleen ik dit doen… en niet meer jongens en meiden in Nederland. En voila, Bloemenwijk was geboren!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bloemenwijk.nl (@bloemenwijk.nl)

Hoe kun je starten met een bloemenwijk?

Zoek je een leuk bijbaantje 13 jaar? Dan is een bloemenwijk misschien wel een goede optie voor je! Natuurlijk moet je oud genoeg zijn om te starten (13 jaar zonder begeleiding, 11 of 12 jaar mét begeleiding van één van je ouders) en een praatje kunnen maken. Zonder te praten een bosje bloemen verkopen werkt nou eenmaal niet zo goed. Verder doet een vriendelijk gezicht ook altijd al heel veel (dit is je visitekaartje) en is een beetje kunnen hoofdrekenen wel handig.

Ontvang de instructievideo per mail van Daan en leer meer over wat het allemaal inhoudt. Krijg waardevolle tips en leg, als je dat wilt, contact met een ervaren bloemenwijker. Lijkt het je leuk, vraag dan een proefpakket aan en probeer het uit in je eigen straat. Dit alles is helemaal vrijblijvend zodat je kunt kijken of het echt iets voor jou of je kind is. Enthousiast om aan de slag te gaan? Bestel in de winkel meer bloemen en ga 1 keer per 2 weken langs bij je buren. Als je er eenmaal in bedreven bent dan verdien je zelfs 20 euro in 2 uurtjes werken! Lukt het je toch niet om goed te verkopen dan krijg je begeleiding van Daan of een andere bloemenwijker.

Lijkt dit bijbaantje je leuk? We horen graag van je wat je dan zo aan trekt 🙂

Afbeelding: Bloemenwijk

Meer te weten komen over de iconen in onze bovenste afbeelding? We vertellen je er graag alles over!

Reageer ook