fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is de survival-goeroe die de Expeditie Robinson kandidaten klaarstoomt voor het eiland

Gisteravond zat ik weer aan de buis gekluisterd. Waar ik normaal gesproken eigenlijk helemaal geen tv kijk, weet Expeditie Robinson mij al jaren te boeien. Al sinds het begin van het programma heb ik nog nooit een seizoen gemist en ook dit jaar kijk ik weer fanatiek mee. Van wie ik dit seizoen vooral geniet? Van Fien (want: stoere, sterke vrouw die niet vies is van een tactisch spel) en Hugo (want: zo fanatiek en zo’n grote fan van het programma, dat je de pijn voelt als iets bij hem mislukt).

Steeds betere skills

Wie dit jaar het spel gaat winnen moeten we natuurlijk nog maar gaan zien, maar voor mij is het tot nu toe in ieder geval al weer een geslaagd seizoen. Dit komt ook doordat het leuk is om te zien dat de survival skills van de deelnemers elk jaar beter lijken te worden. Waar de kandidaten een paar jaar geleden nog gewoon op de grond lagen te slapen en eigenlijk niet echt wisten hoe ze vuur moesten maken, is dat nu wel anders. Het is duidelijk dat ze steeds beter getraind worden voordat ze naar het eiland vertrekken. Maar wie geeft die training eigenlijk?

Knopen, vuur maken en hutten bouwen

Survival-goeroe Clemens Disch is degene die de kandidaten een spoedcursus overleven op een eiland geeft, voordat ze aan het spel beginnen. Knopen, vuur maken en hutten bouwen: dat is slechts een kleine greep uit wat overlevings-instructeur de groep meegeeft. Het moment waar hij het meest trots op is? “Ik werd echt helemaal happy de peppy toen ik Corry Konings zo goed zag knopen. Dat heeft ze van mij geleerd” aldus Disch.

Ook na de expeditie door met de lessen

Kandidaat van dit jaar Fien Vermeulen, vond de survival trainingen zo leuk, dat ze ook na de expeditie lessen blijft nemen. “Het werk heel ontspannen, zo lekker buiten en in de natuur. Ik heb veel aan de lessen gehad, vooral vuur maken.

Bekijk het interview met Clemens en Fien hier.

Reageer ook