fb
Damespraatjes Damespraatjes

Dit is dé skincare routine voor vrouwen van 50-plus!

Magie in een potje: geloof jij daar in? Ik niet! Er bestaat niet één wondermiddel dat ervoor zorgt dat de tijd in jouw lichaam en gezicht stilstaat. Gelukkig wordt er wel steeds meer bekend op het gebied van anti-aging en hier doen wereldwijd steeds meer mensen hun voordeel mee. Hoewel er geen wondermiddel bestaat, is er wel een combinatie van producten die ervoor kan zorgen dat je huid er jeugdig, fris en stralend uitziet. Op de eerste plaats is het belangrijk om gezond te eten, niet te roken en matig te zijn met alcohol, maar ook de juiste skincare routine doet veel. Benieuwd wat de beste producten zijn voor vrouwen van 50-plus? Lees hier mee. 

Dubbele reiniging

Of je nou jong of oud bent: een goede reiniging van het gezicht is altijd belangrijk. Door het gezicht elke avond grondig te reinigen, zorg je ervoor dat je bacteriën verwijdert en de huid alle verzorgingsproducten goed kan opnemen. Reinig eerst met een product op oliebasis, zoals bijvoorbeeld de Precleanse van Dermalogica. Deze verwijdert make-up, zonnebrand en hardnekkig vuil van je gezicht. Gebruik vervolgens een cleanser op waterbasis, zoals bijvoorbeeld de Cleansing Milk van Webecos. Dit zorgt voor een milde reiniging, waarna de huid klaar is voor verdere behandelingen. Een dubbele reiniging is ’s avonds essentieel, ’s ochtends volstaat een milde reiniging met een product op waterbasis. Mits je jouw gezicht die avond daarvoor goed hebt schoongemaakt.

Peeling

Als tiener gebruikte ik vaak zeer agressieve scrubs in mijn gezicht. Inmiddels ben ik ouder en wijzer en weet ik dat je niet zomaar je gezicht moet scrubben. Onoplosbare en ongelijke scrubdeeltjes kunnen de bovenste huidlaag flink aantasten, zowel bij de jonge als de meer volwassen huid. Een betere manier om dode huidcellen te verwijderen (en er jonger uit te zien), is door middel van een peeling. Je kunt een zeer effectieve chemische peeling laten doen bij de huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Thuis adviseren we je in de eerste instantie om het niet te bont te maken. Kies bijvoorbeeld voor een peeling op basis van melkzuur of een mild AHA- of BHA product. Bouw het rustig op en doe een peeling niet vaker dan één tot drie keer per week. Ook is het na een peeling heel belangrijk om alert te zijn op goede zonbescherming.

Vitamine C

Dat vitamine C goed voor je lichaam is, dat wist je waarschijnlijk wel. Maar wist je dat vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, waanzinnig veel voor je huid kan doen. Vitamine C staat bekend om zijn verhelderende werking. Het kan (ouderdoms)vlekken vervangen en laat de huid stralen. Er zijn veel verzorgingsproducten met vitamine C verkrijgbaar, maar niet elke formule is even stabiel. Persoonlijk vind ik het Vital C serum van Image Skincare een goed product. Het bevat maar liefst 15 procent vitamine C én hyaluronzuur. Toppertje!

Retinol

Van maar weinig verzorgingsproducten is aangetoond dat ze écht werken tegen fijne lijntjes en rimpels. En hoewel je natuurlijk geen wonderen moet verwachten, is het inmiddels wel bekend dat retinol (vitamine A) dit wel kan. Door dagelijks gebruik te maken van retinol kan je fijne lijntjes daadwerkelijk verminderen. Bouw het gebruik van retinol rustig op en wees je ervan bewust dat het de huid flink kan uitdrogen. Een goede moisturizer is dus zeker aan te raden. Kijk eens naar de r-Retinoate – Youth Activating Cream van Medik8. Geen goedkoop product, maar zéér stabiel en dus ook geschikt voor overdag.

Masker

Als jij aan een gezichtsmasker denkt, denk jij dan ook aan die vrolijk gekleurde zakjes met sterk geparfumeerde troep erin? Dan gaat er iets niet goed! Een gezichtsmasker kán heel voedend zijn voor de huid, maar kies liever voor een mild masker, vól actieve ingredienten. Zo ben ik dol op het Multivitamin Power Recovery Masque van Dermalogica. Deze breng ik twee avonden per week aan, óver mijn gewone verzorgingsproducten. Pas de volgende ochtend was ik dit eraf. Elke keer weer een feestje! Let met deze gezichtsmaskers wel een beetje op, ze kunnen je kussensloop lelijk verkleuren. Slaap dan dus ook altijd op een handdoekje.

Elke dag SPF

En last but certainly not least: gebruik elke dag. Ik herhaal: ELKE DAG een goede SPF van minimaal factor 30 op je gezicht, hals, decolleté en handen. Zomers op het strand denk je er waarschijnlijk wel aan om te smeren, maar wist je dat het zeker loont om dit gewoon iedere dag te doen. De zon is by far de grootste veroorzaker van rimpels en schade aan de huid. Wil je wel een lekker kleurtje? Kies dan voor een goede zelfbruiner. De producten van Marc Inbane staan bekend als de aller beste. Ze geven een mooie, natuurlijke bruinteint en zijn ook nog eens zeer verzorgend.

Ik kan me voorstellen dat dit best wat informatie is! Bespreek ook eens met je schoonheidsspecialiste welke producten voor jou goed zijn. Elke huid is uniek en dus ook jouw behoefte aan producten. 

Reageer ook