fb

Dit is de leukste manier om te laten zien dat je net een kleintje hebt gekregen!

Bijna een jaar geleden, beleefde ik de meest bijzondere dag uit mijn leven: ik werd moeder. Toevallig zei ik gisteren nog tegen mijn vriend dat ik me geen leven meer zonder die kleine kon voorstellen. En hij was het helemaal met me eens. Stiekem fantaseer ik nu ook al een beetje over een tweede kindje… Hoewel we er écht nog even mee wachten, kijk ik nu al uit naar nog zo’n lieve kleine mini in ons leven.

Er is een kindje geboren!

Als jij zelf ook een kind hebt of op het punt staat te krijgen, weet dat je als nieuwe ouder mega trots bent. Zo trots dat je het het liefste met de hele wereld zou delen. Direct na de geboorte bellen kersverse ouders dan ook vaak meteen hun familie om te vertellen dat er een nieuw lid aan de familie is toegevoegd. Vervolgens worden vrienden via WhatsApp en Facebook op de hoogte gesteld. Eenmaal thuis verstuur je geboortekaartjes naar de rest van je vrienden, kennissen en collega’s.

Geboortevlag 

Maar, wist je dat het ook heel leuk is om een geboortevlag uit te hangen? Zelf kende ik het nog niet, maar eigenlijk is het een logische keuze. Op verschillende bijzondere momenten hangen we de vlag uit. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen, bevrijdingsdag, Koningsdag of wanneer je geslaagd bent. Het eren van een geboorte met een mooie vlag past ook mooi in dat rijtje!

its-a-boy-uil_1
hoera-eem-meisje

Feestelijke bekendmaking

Met een geboortevlag laat je op een super feestelijke manier aan de hele buurt zien dat jullie een kindje hebben gekregen. Het is trouwens niet alleen leuk voor de ouders, maar misschien vinden de opa’s en oma’s het ook wel heel leuk om de vlag uit te hangen? Ook voor hun is het een bijzonder en trots moment waar ze erg naar hebben toegeleefd. De meeste opa’s en oma’s kunnen niet wachten om tegen iedereen op te scheppen over hun super speciale kleinkind.

Wat zou jij doen?

Zou jij de vlag uithangen wanneer er een kindje geboren is? En hang jij de vlag ook op andere momenten uit? Ik ben heel benieuwd! Praat met ons mee in de comments onder dit artikel. vinden we gezellig 🙂

Reageer ook